IPS Teofan va sluji, vineri, la hramul Mănăstirii Zosin

IPS Teofan va sluji, vineri, la hramul Mănăstirii Zosin
Vineri, în data de 3 mai, când întreaga creştinătate prăznuieşte sărbătoarea Izvorului Tămăduirii al Maicii Domnului, Mănăstirea Zosin serbează hramul bisericii care s-a construit în ultimii ani în noua ei incintă pe colina de lângă DN 28B, care face legătura între localităţile Botoşani și Tg. Frumos.

"La această importantă sărbătoare din viața mănăstirii noastre va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească și sfințirea aghiasmei", a precizat Arhim. Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin.

Programul liturgic al sărbătorii a început în seara zilei de joi, 2 mai, la ora 18.00, când s-a săvârșit Privegherea alcătuită din slujba Vecerniei și a Utreniei, și continuă vineri dimineața, începând cu ora 7:00, când se vor săvârși Slujba Ceasurilor și Acatistul Praznicului, iar de la ora 9:00 Dumnezeiasca Liturghie, urmată de Aghiasma care se sfințește cu prilejul acestui praznic în fiecare an.   

"Nădăjduind că veți dori să fiţi părtași la acest ospăț duhovnicesc împreună cu toți iubitorii de frumos și de adevăr, pentru a vă împărtăși din izvorul nesecat de daruri duhovnicești al credinței strămoșești bimilenare, ca să putem exclama într-un glas precum odinioară Apostolul Petru pe Muntele Tabor: "Bine este nouă să fim aici... în Biserica Slavei Tale Doamne", vă așteptăm cu mult drag, asigurându-vă de toată prețuirea și dragostea noastră în Hristos Cel Înviat!", este mesajul transmis de starețul Mănăstirii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
248

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
403

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...