Daniel Câșlariu, botoșăneanul care preia din atribuțiunile conducerii locale: „Le-aș propune primarilor sau viitorilor primar să iasă public și să anunțe că în comunitățile lor nu mai au niciun om care să rabde de foame”

Daniel Câșlariu, botoșăneanul care preia din atribuțiunile conducerii locale: „Le-aș propune primarilor sau viitorilor primar să iasă public și să anunțe că în comunitățile lor nu mai au niciun om care să rabde de foame”

Condițiile de trai precare în care sunt nevoiți să trăiască o parte dintre botoșăneni l-au determinat pe Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației Grup Civic Botoșani, să le întindă o mână de ajutor, reușind să schimbe în bine destine fără speranță. În doar zece luni de la începerea activității sale , Daniel Câșlariu a reușit să atragă numeroase donații menite să sprijine oameni uitați de autorități. Apropierea campaniei electorale îl determină să tragă un semnal de alarmă și să îndemne la mai multă responsabilitate față de semeni pe toți politicienii sau viitorii politicieni.

„Viaţă amară! Apropierea campaniei electorale îi face pe mulţi politicieni să iasă în faţă şi să-şi prezinte planurile şi realizările de până acum. După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii lor, le-aş propune primarilor sau viitorilor primari să iasă public şi să anunţe că în comunităţile lor nu mai au nici un om care rabdă de foame, că au donat bani pentru a-i hrăni pe cei aflaţi în nevoie. Dar cum este puţin probabil să se întâmple asta, voi continua eu, alături de toţi oamenii care cred în puterea faptelor bune, să aduc un pic de soare în amarul vieţii unor botoşăneni”, a transmis Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani.

În acest sens, unul dintre botoșănenii chinuiți de lipsuri, foame și sărăcie îl reprezintă Doru Șveică, de 56 ani, din Ștefănești, județul Botoșani, care trăiește cu doar 142 lei/lună. Cu mari probleme de sănătate, bărbatul supraviețuiește din mica avuție ce o are pe lângă casă iar orice sprijin este binevenit pentru ca viața lui să ia o întorsătură favorabilă.

De cazul său se ocupă Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației Grup Civic Botoșani, care are nevoie de donațiile semenilor pentru a veni în ajutorul acestui om.

Iată și povestea de viață a lui Doru Șveică, prezentată de Daniel Câșlariu

Astăzi am ajuns în Bobuleşti - Ştefăneşti, la Doru Şveică. El are 56 de ani şi locuieşte în ceea ce a mai rămas din casa părintească. Pentru a păstra legătura cu părinţii care au plecat din această lume, se încăpățânează să reziste acolo. O simplă cămăruţă, cu pământ pe jos, o sobă care aproape cade şi pe care a cârpit-o aşa cum a putut pentru a putea ieşi din iarnă, o mică grădină şi câteva găini, dar şi ajutorul sociale de 142 de lei sunt „bruma” lui de avere. A reuşit să supravieţuiască până acum cu cele primite de mâncare de la semeni şi de la biserică. „Mă mai ajută cine mai poate, dar de când cu boala asta nu a mai venit niciunul”, spune nenea Doru.

El are şi mari probleme de sănătate, lucru pe care-l poate demonstra cu documente medicale.

Eu sunt decis să-l ajut pentru că efectiv mă doare sufletul să-l văd atât de sărac şi neajutorat. Vă rog din suflet să-mi daţi o mână de ajutor să-i schimb viaţa în bine. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.

Cu specificația NENEA DORU. Pentru mai multe detalii 0759 362 916.https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic”, a trasnsmis coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

astăzi, 18:45
164

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar...

BEJ a stabilit numărul minim de susținători pentru a candida Consiliul Județean

astăzi, 18:33
118

Biroul Electoral de Circumscripţie Județean (BECJ) din Botoşani a stabilit, luni, numărul minim de susținători necesar pentru depunerea candidaturilor pentru funcțiile de președinte al Consili...

FC Botoșani, a cincea favorită a caselor de pariuri, la câștigarea campionatului

astăzi, 18:29
61

FC Botoșani este favorita cu numărul 5 din 16, pentru câștigarea campionatului în sezonul următor. Formația locală are o cota de 20.Pe prima poziție se clasează CFR Cluj, cu 2....