Botoșăneni infectați cu COVID, internați la Iași

Botoșăneni infectați cu COVID, internați la Iași

După ce au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19 de la Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică.

În urma testărilor efectuate la secţia de ortopedie, pană în prezent au fost depistaţi cu noul coronavirus șase pacienţi, dintre care trei din judeţul Botoșani. Toţi aceştia s-au prezentat pentru internare la unitatea medicală în perioada 23.04 – 30.04.2020, scrie Realitatea de Iași.

De asemenea, rezultatele de laborator au evidenţiat prezenţa virusului şi la șapte cadre medicale, trei asistenţi medicali şi patru infirmieri.

Până în prezent, au fost efectuate 139 de recoltări, 108 de la personalul medical şi 31 de la pacienţii acestei secţii. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare şi urmăreşte să stabilească în continuare toţi contacţii direcţi, mai notează sursa citată.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
49

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
39

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
380

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...