Bătrân din județ, găsit de un câine polițist

Bătrân din județ, găsit de un câine polițist

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au fost sesizați cu privire la faptul că un bătrân de 76 de ani, din localitatea Frumușica, a plecat în cursul zilei de la domiciliu și nu s-a mai întors. 

S-au constituit echipe de căutare, formate din polițiști și voluntari, care au efectuat scotociri pe o rază de 20 km. 
Căutările s-au desfășurat în noaptea de 5 spre 6 septembrie, în dimineața următoare, la 06:30, polițiștilor și voluntarilor li s-a alăturat Mara, un câine polițist, femelă de ciobănesc german, calificată pentru - urmă miros uman. 

Căutările au continuat pe teren accidentat cu vegetație spinoasă, până în jurul orelor 12:00, când Mara s-a așezat lângă o râpă și a lătrat. Acesta era semnalul că a fost găsită victima.

Locul în care a fost găsit bătrânul de 76 de ani, se afla la o distanță de 3 km față de locuința sa. 

Acesta era conștient, dar confuz, nu stia unde se afla, declarând ca a încercat să iasă din zona aceea de teren accidentat, însă nu a mai reușit. Bătrânul a luat lesa Marei în mână, afirmând bucuros, că este câinele său”, a afirmat Delia Nenicșu, purtător de cuvânt interimar al Inspectortului Județean de Poliție Botoșani.

Bătrânul este în afara oricărui pericol, fiind transportat la spital pentru a-i fi evaluată starea, iar ulterior, preluat de către familie.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
41

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
14

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
148

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...