Bătrân din județ, găsit de un câine polițist

Bătrân din județ, găsit de un câine polițist

Joi, 5 septembrie a.c., în jurul orelor 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au fost sesizați cu privire la faptul că un bătrân de 76 de ani, din localitatea Frumușica, a plecat în cursul zilei de la domiciliu și nu s-a mai întors. 

S-au constituit echipe de căutare, formate din polițiști și voluntari, care au efectuat scotociri pe o rază de 20 km. 
Căutările s-au desfășurat în noaptea de 5 spre 6 septembrie, în dimineața următoare, la 06:30, polițiștilor și voluntarilor li s-a alăturat Mara, un câine polițist, femelă de ciobănesc german, calificată pentru - urmă miros uman. 

Căutările au continuat pe teren accidentat cu vegetație spinoasă, până în jurul orelor 12:00, când Mara s-a așezat lângă o râpă și a lătrat. Acesta era semnalul că a fost găsită victima.

Locul în care a fost găsit bătrânul de 76 de ani, se afla la o distanță de 3 km față de locuința sa. 

Acesta era conștient, dar confuz, nu stia unde se afla, declarând ca a încercat să iasă din zona aceea de teren accidentat, însă nu a mai reușit. Bătrânul a luat lesa Marei în mână, afirmând bucuros, că este câinele său”, a afirmat Delia Nenicșu, purtător de cuvânt interimar al Inspectortului Județean de Poliție Botoșani.

Bătrânul este în afara oricărui pericol, fiind transportat la spital pentru a-i fi evaluată starea, iar ulterior, preluat de către familie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
465

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
129

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
267

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...