Raed Arafat: Starea de alertă va fi prelungită

Raed Arafat: Starea de alertă va fi prelungită

Raed Arafat a confirmat vineri seară, la un post TV, că starea de alertă din România va fi prelungită. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, în contextul apariției noii tulpini a Sars-Cov-2 și în țara noastră, vaccinarea anti-Covid este esențială pentru stoparea răspândirii virusului.

Arafat a spus că starea de alertă va fi prelungită ”probabil cu aceleași măsuri restrictive” ca până acum.

Șeful DSU a vorbit și despre redeschiderea școlilor.

Întrebat dacă elevii vor reveni în clase după 8 februarie, secretarul de stat în M.A.I. a răspuns că acest lucru depinde de evoluția epidemiei în țară. Continuarea desfășurării procesului de predare online a fost decisă și pentru că nu a mai rămas mult timp din semestru, a mai spus acesta.

Arafat a avertizat că, deocamdată, nu există multe date despre noua tulpină a coronavirusului, depistată și în țara noastră, și a îndemnat populația să se vaccineze.

”Am început procesul de vaccinare și se vede luminița de la capătul tunelului, dar suntem departe încă. Nu știm cum acționează noua tulpină de coronavirus și cât de tare se răspândește, mai ales în comunitate, și tocmai de aceea vaccinarea este importantă. Am identificat doar un caz cu această nouă tulpină, dar nu credem că este singurul”, a spus șeful DSU.

 

Spune-ne opinia ta