Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

Durere fără margini într-o familie din Botoşani! Doi soţi care abia aşteptau să îşi vadă pruncul se pregătesc acum de înmormântare. Mama a mers la Maternitate să nască, primind asigurări că totul este în regulă, dar imediat după naştere i s-a transmis că fătul este mort.

Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

Cei doi soţi locuiesc într-o localitate din judeţul Botoşani. Aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină şi pe toată perioada gravidităţii a mers regulat la control, la medic, după cum afirmă rudele, fără a i se comunica pe parcursul celor nouă luni că ar fi vreo problemă cu copilul.

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, femeia s-a prezentat la medicul ginecolog care a monitorizat-o pe perioada sarcinii şi i s-a spus să meargă acasă şi să revină la Maternitate marţi. Femeia s-a conformat şi a venit la spital marţi. Rudele povestesc că, după internare, femeii i s-au făcut analize, dar şi ecografie, primind asigurări că fătul este bine.

Marţi seară, acesteia i s-a făcut operaţie de cezariană, iar la scurt timp, după cum spun rudele, o asistentă a venit la patul mamei şi i-a spus că fătul este mort de mai bine de 24 de ore.

Mămica a mers la medicul ginecolog și a mers și la medicul de familie pe toată perioada sarcinii. A venit vineri la Botoșani, la medicul care îi monitoriza sarcina și i s-a spus să vină marți că deja are 38 de săptămâni. Eu m-am mirat că a trimis-o acasă de vreme ce a venit vineri. Marți dimineață m-a sunat și mi-a zis că este la Maternitate. Am întrebat-o dacă totul este în regulă și a spus că este bine, mi-a spus că a vorbit și cu doamna doctor și că o internează și îi vor fi făcute analizele. M-am dus și eu la spital, i-am mai dus bagaj, au internat-o și i-au făcut ecograf, iar pe la ora 18.00 am sunat și am întrebat-o ce face, a spus că a coborât copilul și că așteaptă să nască. Seara am sunat la sora mea, mi-a spus că a vorbit și ea cu ruda noastră și că totul este bine, iar dimineața la ora 06.00 găsesc mesaj pe telefon că a murit copilul”, a povestit o verişoară a femeii de 40 de ani.

Femeia spune că ruda sa nu a primit prea multe explicaţii despre ceea ce s-a întâmplat cu copilul. Familia are multe semne de întrebare, mai ales că la internare mamei i s-a spus că pruncul este bine, iar după numai câteva ore acesta era mort, din informaţiile oferite de cadrele medicale reieşind că fătul era mort dinainte de a se prezenta mama la spital. 

În aceeaşi zi, o altă femeie internată în salon cu mămica al cărei copil a murit a primit aceeaşi veste: pruncul din pântecele ei este mort.

“Am sunat-o pe mămică și am întrebat-o ce s-a întâmplat. Mi-a spus că, după ce a fost internată, i s-a făcut ecograf, doctorul a ascultat bătăile inimii copilului și a spus că se aud, că este bine copilul. Și totuși ce s-a întâmplat? A venit doamna doctor de acasă, mama a născut prin cezariană și a venit asistenta și a spus că a născut un băieţel de 3 kilograme, dar copilul este mort de 24 de ore. Atât i-au spus ei. Iar în salon mai era o mămică al cărei copil la fel a murit. De ce? De ce? Asta este întrebarea pe care mi-o pun. Nu se poate așa ceva. Nu vreau să fac rău nimănui, dar vrem să știm ce s-a întâmplat. Care este cauza, mai ales că i s-a spus că este bine. A fost o sarcină urmărită pas cu pas. Când am auzit că mai este un copil mort am spus că ceva trebuie să se fi întâmplat”, a mai spus ruda femeii internată la Maternitate.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati nu au oferit prea multe explicaţii despre cele două decese înregistrare la Maternitate, la interval de doar câteva ore, menţionând doar că, după efectuarea necropsiei, se va cunoaşte cauza morţii.

“Una dintre paciente s-a prezentat în urmă cu o zi (n.red. marţi) în spital, iar cealaltă pacientă s-a prezentat în Urgenţă, s-a intervenit chirurgical şi fătul era neviabil. Se vor face necropsiile şi se vor stabili cauzele celor două decese. Se va efecuta şi o anchetă la nivelul spitalului”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
293

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5389

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
212

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...