Mâinile cadrelor medicale de la Judeţean, verificate la ultraviolete

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati sunt verificaţi dacă îşi curăţă mâinile corespunzător, pentru a nu transfera microbi dintr-o parte în alta.

Mâinile cadrelor medicale de la Judeţean, verificate la ultraviolete

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati vor fi testate dacă îşi curăţă mâinile „cum scrie la carte”, pentru a limita posibilităţile de transfer a microbilor.

Ca atare, medicul Ştefan Bercea, şeful Serviciului de supraveghere, prevenire si controlul infectiilor nosocomiale şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, a organizat o primă sesiune de instruire în privinţa tehnicilor de curăţare şi a verificat apoi mâinile cadrelor medicale dintr-o secţie importantă a spitalului cu un aparat cu ultraviolete.

"Am făcut instruirea personalului pentru a vedea tehnica aplicată şi pentru a corecta diferitele aspecte care duc la neaplicarea corespunzătoare a soluţiei hidroalcoolice sau a săpunului. Aparatul poate să arate zonele unde nu s-a aplicat corect soluţia hidroalcoolică sau poate să arate zonele în care, în urma spălării mâinilor, nu s-a îndepărtat murdăria coresponzător. Este un aparat cu ultraviolete şi se foloseşte o cremă cu o soluţie fluorescentă care se aplică pe mâini şi dacă se aplică conform tehnicii recomandate, totul ar trebui să fie ok”, explică medicul Ştefan Bercea.

Potrivit medicului specialist, deocamdată, singurul loc unde au fost efectuate teste până acum a fost Secţia de Chirurgie Generală, unde întreg personalul aflat într-o zi la serviciul a fost instruit.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Ieşenii au nevoie de susţinerea botoşănenilor pentru autostrada care ar dezvolta Moldova

Luni, 21 August 2017
1709

Ieşenii, însă, au nevoie de ajutor şi din partea botoşănenilor, ca şi de cel al tuturor cetăţenilor din judeţele prin care va trece autostrada A8. "Demararea rapidă, chiar î...

Programul de minimis pentru lână atrage tot mai mulţi crescători de ovine botoşăneni

Luni, 21 August 2017
498

De săptămâni întregi funcţionarii de la Direcţia Agricolă bat coclaurii în încercarea de a-i convinge pe crescătorii de oi să intre în programul lansat de Minister...

Individul care şi-a înjunghiat fiul rămâne după gratii. Ce se întâmplă cu copiii lui

Luni, 21 August 2017
1112

O familie întreagă suferă din cauza nechibzuinţei tatălui care, cucerit de aburii alcoolului, nu a mai ţinut cont nici de responsabilităţile sale şi nici de siguranţa propriilor copii....