Mâinile cadrelor medicale de la Judeţean, verificate la ultraviolete

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati sunt verificaţi dacă îşi curăţă mâinile corespunzător, pentru a nu transfera microbi dintr-o parte în alta.

Mâinile cadrelor medicale de la Judeţean, verificate la ultraviolete

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati vor fi testate dacă îşi curăţă mâinile „cum scrie la carte”, pentru a limita posibilităţile de transfer a microbilor.

Ca atare, medicul Ştefan Bercea, şeful Serviciului de supraveghere, prevenire si controlul infectiilor nosocomiale şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, a organizat o primă sesiune de instruire în privinţa tehnicilor de curăţare şi a verificat apoi mâinile cadrelor medicale dintr-o secţie importantă a spitalului cu un aparat cu ultraviolete.

"Am făcut instruirea personalului pentru a vedea tehnica aplicată şi pentru a corecta diferitele aspecte care duc la neaplicarea corespunzătoare a soluţiei hidroalcoolice sau a săpunului. Aparatul poate să arate zonele unde nu s-a aplicat corect soluţia hidroalcoolică sau poate să arate zonele în care, în urma spălării mâinilor, nu s-a îndepărtat murdăria coresponzător. Este un aparat cu ultraviolete şi se foloseşte o cremă cu o soluţie fluorescentă care se aplică pe mâini şi dacă se aplică conform tehnicii recomandate, totul ar trebui să fie ok”, explică medicul Ştefan Bercea.

Potrivit medicului specialist, deocamdată, singurul loc unde au fost efectuate teste până acum a fost Secţia de Chirurgie Generală, unde întreg personalul aflat într-o zi la serviciul a fost instruit.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1801

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...