Control inopinat al preşedintelui Consiliului Judeţean la Spitalul Mavromati-FOTO

Control inopinat al preşedintelui Consiliului Judeţean la Spitalul Mavromati-FOTO
Scandalul substanțelor dezinfectante folosite în spitalele din România nu afectează în nicio formă funcționarea Spitalului de Urgență Mavromati.

Președintele CJ Botoșani, Gheorghe Sorescu, a verrificat marţi dimineață, în cadrul unei inspecții inopinate, activitatea spitalului din subordine, în contextul problemelor de igienă raportate în ultima perioadă la zeci de unități spitalicești din țară. Sorescu a discutat cu pacienții internați pe secțiile de chirurgie și oftalmologie ale spitalului, oamenii declarându-se mulțumiți de condițiile de cazare și de hrană.
        
Anunțat de subalterni cu privire la vizita neașteptată a președintelui CJ, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, i-a prezentat acestuia și blocul operator, dar și nou înființata secție de neurochirurgie, în care își va desfășura activitatea tânărul medic neurochirurg Attila Kiss, iar în cursul săptămânii viitoare acesta va deveni complet funcțional. Corneliu Mihai a spus că angajarea de noi medici va continua și în perioada următoare.

Pentru atragerea acestor specialiști de care pacienții botoșăneni au nevoie a demarat deja activitatea de amenajare a locuințelor de serviciu, care să le poată fi puse la dispoziție. Datele din ultima perioadă arată că numărul de operații efectuate la Spitalul de Urgență este în continuă creștere, conducerea unității având în vedere creșterea numărului de săli de operație.
        
În privința dezinfectanților folosiți în cea mai mare unitate spitalicească din județ, Gheorghe Sorescu a primit asigurări că aceștia corespund standardelor din toate punctele de vedere, fapt demonstrat de analize recente, efectuate într-un laborator de specialitate.

Comunicat de presă Consiliul Judeţean 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spania a devenit a patra oară campioană europeană. Anglia pierde a doua finală consecutivă!

astăzi, 07:37
34

Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012. Pe Olympiastadion, din Berlin, spaniolul Lamine Yamal a mai stabilit un record odată cu titularizarea în meciul de duminic...

Cozonacul de la Botoșani, premiat la Techirghiol. Festivalul Plăcintelor a atras ca un magnet turiștii aflați pe litoral (Video)

astăzi, 07:22
84

Orașul Techirghiol a atras ca un magnet turiștii la Festivalul Plăcintelor, aflat la a III-a ediție. Organizat în centrul stațiunii, la frumosul eveniment atracția principală a fost repre...

Calendar ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sf. Mc. Chiric şi Iulita și pe Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei

astăzi, 07:00
21

Aceasta, după ce l-a născut pe fiul ei pe care l-a numit Chiric, a rămas văduvă. Şi fiind prigoniţi creştinii în zilele lui Diocleţian (284-305), a fugit împreună cu fiul ei &ici...