Control inopinat al preşedintelui Consiliului Judeţean la Spitalul Mavromati-FOTO

Control inopinat al preşedintelui Consiliului Judeţean la Spitalul Mavromati-FOTO
Scandalul substanțelor dezinfectante folosite în spitalele din România nu afectează în nicio formă funcționarea Spitalului de Urgență Mavromati.

Președintele CJ Botoșani, Gheorghe Sorescu, a verrificat marţi dimineață, în cadrul unei inspecții inopinate, activitatea spitalului din subordine, în contextul problemelor de igienă raportate în ultima perioadă la zeci de unități spitalicești din țară. Sorescu a discutat cu pacienții internați pe secțiile de chirurgie și oftalmologie ale spitalului, oamenii declarându-se mulțumiți de condițiile de cazare și de hrană.
        
Anunțat de subalterni cu privire la vizita neașteptată a președintelui CJ, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, i-a prezentat acestuia și blocul operator, dar și nou înființata secție de neurochirurgie, în care își va desfășura activitatea tânărul medic neurochirurg Attila Kiss, iar în cursul săptămânii viitoare acesta va deveni complet funcțional. Corneliu Mihai a spus că angajarea de noi medici va continua și în perioada următoare.

Pentru atragerea acestor specialiști de care pacienții botoșăneni au nevoie a demarat deja activitatea de amenajare a locuințelor de serviciu, care să le poată fi puse la dispoziție. Datele din ultima perioadă arată că numărul de operații efectuate la Spitalul de Urgență este în continuă creștere, conducerea unității având în vedere creșterea numărului de săli de operație.
        
În privința dezinfectanților folosiți în cea mai mare unitate spitalicească din județ, Gheorghe Sorescu a primit asigurări că aceștia corespund standardelor din toate punctele de vedere, fapt demonstrat de analize recente, efectuate într-un laborator de specialitate.

Comunicat de presă Consiliul Judeţean 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
670

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
467

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
406

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...