Focar de Hepatita A într-o comunitate din județul Botoșani!

Focar de Hepatita A într-o comunitate din județul Botoșani!

După cazul copiilor din Baranca, ce au fost diagnosticați cu Hepatita A, într-o altă localitate din județul Botoșani a fost confirmat un focar al bolii mâinilor murdare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în comuna Dimăcheni evoluează un focar de comunitate cu 11 cazuri. 

De asemenea, in cursul lunii septembrie, in localitatea Baranca Cristinesti a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A (atat adulti cat si copii) intr-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii. 

A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate. S-a intervenit in focar cu 50 de doze de vaccin administrate la inceperea anului scolar.

"In fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant, s-au igienizat grupurile sanitare si fantanile. De asemenea, s-a facut educatie pentru sanatate. Prin urmare, numarul cazurilor nou aparute s-a diminuat semnificativ, saptamana trecuta a fost depistat un singur caz nou cu provenienta in acest focar. In comuna Dimacheni evolueaza un focar de comunitate cu 11 cazuri. Echipa Directiei de Sanatate Publica a intervenit si acolo cu masuri. In dupa-amiaza zilei de 6 octombrie am fost informati despre doua cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate in investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmand a se face in cursul acestei saptamani. Toate cazurile au fost monitorizate si au evoluat fara complicatii", au transmis reprezentantii DSP Botosani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
631

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
705

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
434

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...