Focar de Hepatita A într-o comunitate din județul Botoșani!

Focar de Hepatita A într-o comunitate din județul Botoșani!

După cazul copiilor din Baranca, ce au fost diagnosticați cu Hepatita A, într-o altă localitate din județul Botoșani a fost confirmat un focar al bolii mâinilor murdare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în comuna Dimăcheni evoluează un focar de comunitate cu 11 cazuri. 

De asemenea, in cursul lunii septembrie, in localitatea Baranca Cristinesti a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A (atat adulti cat si copii) intr-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii. 

A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate. S-a intervenit in focar cu 50 de doze de vaccin administrate la inceperea anului scolar.

"In fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant, s-au igienizat grupurile sanitare si fantanile. De asemenea, s-a facut educatie pentru sanatate. Prin urmare, numarul cazurilor nou aparute s-a diminuat semnificativ, saptamana trecuta a fost depistat un singur caz nou cu provenienta in acest focar. In comuna Dimacheni evolueaza un focar de comunitate cu 11 cazuri. Echipa Directiei de Sanatate Publica a intervenit si acolo cu masuri. In dupa-amiaza zilei de 6 octombrie am fost informati despre doua cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate in investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmand a se face in cursul acestei saptamani. Toate cazurile au fost monitorizate si au evoluat fara complicatii", au transmis reprezentantii DSP Botosani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1450

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
735

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
501

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...