Deficit de asistenţi anestezişti la Spitalul Mavromati. "O sală de operaţie este închisă din această cauză"

Deficit de asistenţi anestezişti la Spitalul Mavromati. "O sală de operaţie este închisă din această cauză"

Spitalul Judeţean Mavromati continuă să se confrunte cu un deficit de personal medical, în ciuda numeroaselor posturi care au fost scoase la concurs în ultimul an.

Dacă problema medicilor anestezişti din unitatea sanitară a fost oarecum rezolvată, nu la fel stă situaţia şi în cazul asistenţilor anestezişti.

Potrivit medicului chirurg Cristian Vicol, șeful Blocului Operator de la Spitalul Județean, la această este un deficit de patru sau cinci asistenți anesteziști și tot atâtea infirmiere.

”Ca să faci o operație îți trebuie și medic anestezist, dar și asistentă de anestezie și infirmieră. Este un deficit de patru sau cinci asistenți și patru sau cinci infirmiere pe Blocul Operator. Dacă ar fi și aceste asistente și infirmiere, s-ar putea opera în mai multe săli. Noi avem o sală de operație închisă din această cauză”, a declarat medicul Cristian Vicol.

Spitalul Județean a reușit să mai angajeze în ultima perioadă medici anesteziști, astfel că la această dată sunt șapte medici anesteziști, cinci la Spitalul județean și alți doi pe Secția Pediatrie a spitalului.

 

 

Spune-ne opinia ta