Deficit de asistenţi anestezişti la Spitalul Mavromati. "O sală de operaţie este închisă din această cauză"

Deficit de asistenţi anestezişti la Spitalul Mavromati. "O sală de operaţie este închisă din această cauză"

Spitalul Judeţean Mavromati continuă să se confrunte cu un deficit de personal medical, în ciuda numeroaselor posturi care au fost scoase la concurs în ultimul an.

Dacă problema medicilor anestezişti din unitatea sanitară a fost oarecum rezolvată, nu la fel stă situaţia şi în cazul asistenţilor anestezişti.

Potrivit medicului chirurg Cristian Vicol, șeful Blocului Operator de la Spitalul Județean, la această este un deficit de patru sau cinci asistenți anesteziști și tot atâtea infirmiere.

”Ca să faci o operație îți trebuie și medic anestezist, dar și asistentă de anestezie și infirmieră. Este un deficit de patru sau cinci asistenți și patru sau cinci infirmiere pe Blocul Operator. Dacă ar fi și aceste asistente și infirmiere, s-ar putea opera în mai multe săli. Noi avem o sală de operație închisă din această cauză”, a declarat medicul Cristian Vicol.

Spitalul Județean a reușit să mai angajeze în ultima perioadă medici anesteziști, astfel că la această dată sunt șapte medici anesteziști, cinci la Spitalul județean și alți doi pe Secția Pediatrie a spitalului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1426

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
716

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
486

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...