Bebeluși care au învins coronavirusul. Care sunt cele mai afectate categorii de vârstă, la Botoșani

Bebeluși care au învins coronavirusul. Care sunt cele mai afectate categorii de vârstă, la Botoșani

Cei mai tineri pacienți diagnosticați cu noul coronavirus au reușit să învingă boala, la câteva zile de la venirea rezultatelor pozitive, însă în prezent încă mai sunt tratați copii suferind de aceeași afecțiune.

De la debutul pandemiei de Covid-19, la nivelul județului Botoșani, cei mai tineri pacienți sunt un bebeluș de câteva luni și unul de un an, un copil de 2 ani, doi copii de 3 ani, doi de 4 ani. Dintre aceștia, bebelușii au fost declarați vindecați la scurtă vreme de la internare, la fel și cei doi copii de 3 ani și unul de 4 ani.

„De regulă, sugarii sunt cei mai expuși în fața riscurilor, sistemul lor imunitar fiind în curs de formare, iar vulnerabilitățile sunt mai mari. Nu am înțeles de ce această viroză este diferită, dar pare să nu afecteze sever copiii de vârste fragede. Încă nu se cunosc multe despre această boală, iar cercetătorii încă mai caută explicații. O complicație care poate apărea și pe care o monitorizam permanent, e sindromul respirator acut, foarte periculos pentru cei mici. Poate că ține și de miraculos această vindecare”, a spus un medic din cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean.

Statistic, la nivelul județului, s-au înregistrat 20 de cazuri de infectare în rândul minorilor până în 14 ani, 19 cazuri în rândul adolescenților și al pacienților de 19 ani.

Cele mai afectate categorii de vârstă sunt, în cazul Botoșaniului, cea cuprinsă între 55 și 74 de ani, cu 339 de cazuri de infectare și 45 de decese, apoi categoria 75-84 de ani, unde au fost monitorizate 59 de cazuri și constatate 16 decese, iar în cele din urmă categoria de cel puțin 85 de ani, la nivelul căreia s-au înregistrat 31 de cazuri și 10 decese.

Amintim că bilanțul total al botoșănenilor infectați de la debutul pandemiei s-a ridicat, miercuri, la 1087. Dintre acestea, 223 reprezintă cazuri active, fiind înregistrate 79 de decese până în prezent.

 

Spune-ne opinia ta