Aproape de colaps: Există riscul să nu se mai facă internări în spitale!

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Botoșani spun că, dacă pe 1 mai sistemul informatic mai avea sincope, el nu mai funcționează deloc începând cu data de 8 mai. 
 

Aproape de colaps: Există riscul să nu se mai facă internări în spitale!

Sistemul informatic, blocat de câteva zile, dă mari bătăi de cap în spitalele botoșănene! Situația este mai mult decât gravă, în special în unitățile spitalicești, unde nu se poate transmite validarea serviciilor efectuate în unitatea medicală. 

Dacă serviciile nu sunt prevalate în 72 de ore, ele nu mai primesc finanțare.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Botoșani spun că, dacă pe 1 mai sistemul informatic mai avea sincope, el nu mai funcționează deloc începând cu data de 8 mai. Internările și externările din ziua de 8 mai și până în prezent, plus consultațiile din Ambulatoriu, analize de laborator nu sunt validate și, deci, nu primesc finanțare din cauza sistemului blocat. Cadrele medicale spun că, dacă situația continuă în acest fel, există riscul de a nu se mai face internări. 

De partea cealaltă, un comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate atrage atenția că medicii trebuie să dea dovadă de „responsabilitate”: „La ora actuală la nivelul CNAS se ia în calcul ca pentru întreaga perioadă în care s-au înregistrat probleme în funcţionarea sistemului informatic transmiterea şi validarea serviciilor acordate de furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate să se facă în conformitate cu regulile aplicabile pentru perioadele de indisponibilitate a PIAS. În acest context, CNAS solicită furnizorilor de servicii de sănătate să trateze în continuare cu toată responsabilitatea problemele medicale ale asiguraţilor şi să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora”.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Contribuabilii persoane juridice, invitaţi la sediul ANAF pentru a fi informaţi despre schemele de ajutor de stat!

astăzi, 09:32
18

În acord cu politicile Ministerului Finanţelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat, a fost adoptată H.G. nr. 880/2018 de modificare şi completa...

Sâmbătă va avea loc, la Botoșani, ediția a a IX-a a Festivalului-concurs coral "O, ce veste minunată!"

astăzi, 09:27
17

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festiva...

Ministrul din Botoșani a explodat: "Nu este legea nici a Olguţei Vasilescu, nici a lui Marius Budăi!"

astăzi, 08:53
144

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că susţine proiectul legii pensiilor în forma existentă, respingând afirmaţiile conform cărora nu ar fi bani pentru plata pensiilor.&n...