Aproape de colaps: Există riscul să nu se mai facă internări în spitale!

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Botoșani spun că, dacă pe 1 mai sistemul informatic mai avea sincope, el nu mai funcționează deloc începând cu data de 8 mai. 
 

Aproape de colaps: Există riscul să nu se mai facă internări în spitale!

Sistemul informatic, blocat de câteva zile, dă mari bătăi de cap în spitalele botoșănene! Situația este mai mult decât gravă, în special în unitățile spitalicești, unde nu se poate transmite validarea serviciilor efectuate în unitatea medicală. 

Dacă serviciile nu sunt prevalate în 72 de ore, ele nu mai primesc finanțare.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Botoșani spun că, dacă pe 1 mai sistemul informatic mai avea sincope, el nu mai funcționează deloc începând cu data de 8 mai. Internările și externările din ziua de 8 mai și până în prezent, plus consultațiile din Ambulatoriu, analize de laborator nu sunt validate și, deci, nu primesc finanțare din cauza sistemului blocat. Cadrele medicale spun că, dacă situația continuă în acest fel, există riscul de a nu se mai face internări. 

De partea cealaltă, un comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate atrage atenția că medicii trebuie să dea dovadă de „responsabilitate”: „La ora actuală la nivelul CNAS se ia în calcul ca pentru întreaga perioadă în care s-au înregistrat probleme în funcţionarea sistemului informatic transmiterea şi validarea serviciilor acordate de furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate să se facă în conformitate cu regulile aplicabile pentru perioadele de indisponibilitate a PIAS. În acest context, CNAS solicită furnizorilor de servicii de sănătate să trateze în continuare cu toată responsabilitatea problemele medicale ale asiguraţilor şi să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora”.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
6

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
335

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
172

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...