Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: În mod sigur există bani de pensii și salarii

Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: În mod sigur există bani de pensii și salarii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii și salarii și nu vrea să creeze "îngrijorări", după ce șeful statului a întrebat Guvernul dacă sunt acești bani până la finalul anului, transmite Mediafax.

"În mod sigur există bani pentru pensii și salarii și aș vrea să nu creăm îngrijorări. Sunt bani de salarii și pensii. Domnul președinte poate să spună, e opinia dumnealui. (...) În 2016 nu avea acreditate autoritățile de management. Am pornit de la 0 absorbție și avem 16% față de media europeană de 18%. Avem în spate țări precum Germania sau Italia. Am făcut eforturi mari cu ministrul Fondurilor Europene și cu ceilalți miniștri. Domnul președinte s-a referit la 2014-2020", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă nu ar trebui să discute cu șeful statului situația, Dăncilă a răspuns: "Nu îmi permit să chem eu președintele la o discuție".

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii și salarii până la finalul anului și ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuțiilor din ultimele zile.

"Din păcate până și cei de la PSD se contrazic, ba se desființează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea își pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce țintesc? Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun întrebarea dacă acești bani, dacă se suspendă Pilonul II vor fi folosiți în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul și PSD trebuie să răspundă public documentat la două întrebări: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii ? Mai aveți bani pentru pensi și salarii până la sfârșitul anului?", a declarat marți președintele Klaus Iohannis. 

Șeful statului a atenționat Executivul Dăncilă și cu privire la absorbția de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arată că țara noastră a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

Hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...