România a interzis accesul în spaţiul său aerian pentru avionul în care se afla Dimitri Rogozin. Rogozin pe Twitter: Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!

România a interzis survolarea spaţiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dimitri Rogozin, scrie deschide.md, citând surse avizate. Conform presei din R, Moldova, Rogozin ar fi urmat să ajungă la Chişinău, însă i s-a interzis să tranziteze România, iar Ucraina a interzis ca orice avion rusesc să intre în spaţiul său aerian. Dimitri Rogozin a scris pe Twitter că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: "Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!".

România a interzis accesul în spaţiul său aerian pentru avionul în care se afla Dimitri Rogozin. Rogozin pe Twitter: Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului, potrivit datelor site-ului FlightRadar24.com. Cel mai probabil, avionul oficial rus a avut nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova.

Igor Dodon denunţă o campanie contra relaţiilor Republicii Moldova cu Rusia şi acuză un deputat român

"Asistăm la un show rusofob fără precedent, care este îndreptat spre distrugerea relaţiilor moldo-ruse. O să le iasă pe ochi acest show, şi mă refer la cei din Partidul Democrat. Ştim foarte bine cine sunteţi voi, dar problema este că Chişinăul şi Partidul Democrat sunt doar un pion al unui joc politic", a declarat Igor Dodon după ce autorităţile din România au interzis survolul avionului vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, în drumul spre Republica Moldova.

Igor Dodon a acuzat că deputatul român Constantin Codreanu, membru al Partidului Mişcarea Populară, a organizat manifestaţiile de pe Aeroportul internaţional Chişinău, unde unionişti au organizat un protest faţă de vizita lui Dmitri Rogozin în Republica Moldova.

Decizia statului român, pe baza unui acord UE

Decizia statului român a fost luată în baza articolului 1(1) din Decizia 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea.
"Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei şi de către persoanele fizice asociate acestora".

Rogozin se află pe această listă, motiv pentru care şi în 2014 a avut interdicţia de a survola spaţiul arian românesc, după ce a asistat la parada organizată pe 9 mai, de Ziua Victoriei asupra nazismului. Ulterior, oficialul rus a ameninţat, pe o pagină de socializare, că va reveni, dar de această dată la bordul unui bombardier.

Dmitri Rogozin acuză autorităţile din România şi avertizează cu o ripostă

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, a denunţat interdicţia de survol decisă de România, acuzând autorităţile române de periclitarea vieţilor pasagerilor aflaţi în avionul cu care se deplasa, transmiţându-le autorităţilor române să se aştepte la o ripostă. "Autorităţile române au pus în pericol vieţile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor!", a transmis Rogozin, prin Twitter.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...