PSD vrea să facă o demonstrație de forță la Iași aducând zeci de mii de oameni la mitingul ce are loc în aceeași zi cu summitul UE de la Sibiu

PSD vrea să facă o demonstrație de forță la Iași aducând zeci de mii de oameni la mitingul ce are loc în aceeași zi cu summitul UE de la Sibiu

Partidul Social Democrat organizează joi, în aceeași zi în care Klaus Iohannis discută cu liderii UE la summitul de la Sibiu, un miting electoral în Piața Unirii din Iași, la care sunt așteptați zeci de mii de oameni din toate județele Moldovei, inclusiv Botoșani. La manifestare va participa Liviu Dragnea, nu și premierul Viorica Dăncilă, care nu a fost chemată nici la Sibiu. 

Mitingul este programat să înceapă la ora 14.00, iar pesediștii vor să aducă cu autocarele 40.000 de oameni. Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a declarat că Ziua Europei va fi marcată de filiala locală a partidului cu un spectacol folcloric în aer liber, la eveniment fiind invitaţi să participe şi membrii conducerii centrale a partidului. 

În oraș, însă, a fost anunțat și un protest, lucru care l-a iritat pe Dragnea, care a amenințat cu o contramanifestație cu pesediști ”foarte nervoși” la mitingul PNL care va avea loc sâmbătă tot la Iași, scrie Hotnews.

„Foarte bine, înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestații și sâmbătă (când e mitingul PNL-n.r.). Să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au dreptul să urle și să țipe. Putem să lăsăm și noi oamenii noștri care sunt foarte nervoși să facă o contramanifestație”, a declarat marți Dragnea. 

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Asociația Împreună pentru A8 i-au cerut lui Dragnea anularea mitingului de partid organizat pe 9 mai la Iași, argumentând că acesta se suprapune cu ziua Europei și a Independenței României, iar un asemenea eveniment politic ”aduce prejudicii imaginii Iașului și Moldovei”.

Primarul Iașiului, MIhai Chirica, a acuzat miercuri că mitingul PSD este „o formă aproape vulgară de a rupe țară în două”.

Primarul Iașiului a precizat că nu vor fi primiți la miting cei care vor veni in stare de ebrietate sau care consumă substanțe interzise. Primarul a spus că a cerut forțelor de ordine să supravegheze cu atenție desfășurarea mitingului, care va fi filmat cu mai multe camere video.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Donația care traversează Europa: haine și jucării de la românii din Newcastle, pentru o comună din Botoșani

Marţi, 20 August 2019
306

Parohia ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Newcastle (Marea Britanie) a organizat un demers umanitar pentru a ajuta locuitorii aflați în situații financ...

Revoluție culturală: un robot slujeşte într-un templu budist din Japonia!

Marţi, 20 August 2019
127

Un robot, numit Kannon, după zeitatea budistă a milosteniei, slujeşte în templul Kodaiji din Kyoto.Adesea, religiile par a se afla de partea baricadei care valorizează viaţa oamenilor ...

Octav Onicescu, de pe treptele de la Laurian până în cărțile de istorie ale civilizației: "Veţi crea, veţi avea; nu veţi crea, nu veţi avea; nu veţi fi!"

Marţi, 20 August 2019
179

Octav Onicescu este unul dintre cei mai străluciţi matematicieni din toate timpurile, cu o contribuţie importantă în mai toate ramurile matematicii, atât teoretice cât şi aplica...