Liderul PNL, Raluca Turcan, despre situația organizației de la Botoșani: "Este nu foarte bună, dar..."

Președintele central al PNL, Raluca  Turcan, a participat, sâmbătă, la ședința Biroului Permanent Județean a organizației județene de la Botoșani. 

Liderul PNL, Raluca Turcan, despre situația organizației de la Botoșani: "Este nu foarte bună, dar..."

Scopul venirii liderului liberal a fost și acela de a vedea ce a nu mers la nivel local în ceea ce privește ultimul scurtin electoral, cel pentru parlamentare, dar și pentru a identifica soluții pentru "a reconstrui echipa PNL".

Raluca Turcan a apreciat gestul lui Cătălin Flutur, care pe fondul rezultatului slab obținut de liberali la Botoșani, dând doar doi parlamentari, a renunțat la conducerea filialei locale.

"În momentul de față situația din PNL Botoșani este nu foarte bună, dar nu catastrofală. Rezultatul a fost slăbuț, dar a fost peste media națională. PNL a avut o înfrângere usturătoare în toată țara. Au fost organizații peste medie și organizații sub medie. Rezultatul de la Botoșani a fost peste media națională, însă sub așteptări. Să fim realiști și corecți cu situația de aici. Imediat după alegerile parlamentare am făcut un raport de evaluare al rezultatului alegerilor la nivel național și în acel raport făcut de specialiști independenți am constatat că rezultatul alegerilor a fost cauzat deopotrivă de politica națională, cât și de politica locală. În Botoșani a existat un gest de onoare făcut de domnul Cătălin Flutur care a fost foarte puțin întâlnit în PNL până acum și domnia sa a spus că rezultatul putea fi mai bun la Botoșani și în calitate de președinte crează posibilitatea ca organizația să își aleagă un președinte de organizație care să ofere un scor mai bun PNL la nivel de Botoșani", a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL are numai cuvinte de laudă la adresa primarului Cătălin Flutur. Acesta nu a fost prezent la conferința de presă susținută de Turcan, ea venind însoțită doar pe deputatul Cristian Achiței și de senatorul Costel Șoptică.

"Nu a venit la această conferință printr-o decizie pe care am luat-o împreună tocmai pentru a transmite mesajul că PNL Botoșani intră în alegeri interne și că domnia sa s-a retras, rămâne primar de municipiu al PNL. Pentru mine un om și un partener onest și binemeritat de către botoșăneni, un om care merită această poziție de primar și dacă ar fi lăsat de Guvern ar putea să schimbe mult în bine fața Botoșaniului, dar la decizia politică vor intra alți colegi", a spus liderul liberal.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Decizia luată de conducerea Spitalului Mavromati privind programările pentru consultaţiile la Cardiologie!

astăzi, 08:02
750

Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a decis să nu se mai facă liste de aşteptare pentru consultaţiile oferite de medicii cardiologi din cadrul spitalului.Dacă până acum astfel de...

Naşterile sub apă, ocolite de botoşănence

Miercuri, 18 Octombrie 2017
2264

Botoşănencele nu sunt adeptele naşterilor sub apă şi deşi există această posibilitate la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati nu există cereri.Posibilit...

Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

Miercuri, 18 Octombrie 2017
909

Municipalitatea ar avea şanse să obţină finanţare de la Federaţia Română de Fotbal pentru realizarea unei astfel de investiţii dar, deocamdată, nu a fost identificat un teren al primăr...