Iohannis anunță că va merge la ședințele de guvern

Iohannis anunță că va merge la ședințele de guvern

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, de la Viena, ca va participa la sedintele de guvern. "Am constatat din partea dnei premier o dorinta de colaborare. In repetate randuri m-a invitat sa colaboram. Iata ca voi colabora: voi merge la sedintele de guvern", a spus Iohannis.

Intrebat despre o posibila ordonanata de urgenta pe amnistie si gratiere, seful statului a spus ca aceasta ar fi o eroare. "Ar fi o eroare grava o astfel de ordonanta. O eroare foarte grava pentru Romania", a subliniat Iohannis, citat de ziare.com.

Iohannis a comentat si faptul ca Liviu Dragnea a cerut social-democratilor sa ii faca plangere penala presedintelui tarii. "Este un demers politicianist care din capul locului este sortit esecului. Nu poate nimeni sa faca plangere penala impotriva presedintelui. Pentru inalta tradare exista proceduri parlamentare complicate, nu are niciun suport. Este o fantezie a pesedistilor", a punctat Iohannis.

Potrivit Art. 87 din Constițuția României, presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. De asemenea, același articol prevede ca presedintele Romaniei prezideaza sedintele Guvernului la care participa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
56

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
489

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
223

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...