Grindeanu, sfatuit sa-si faca alt Guvern pana maine: L-ar vrea pe Ponta intr-o functie cheie!

Grindeanu, sfatuit sa-si faca alt Guvern pana maine: L-ar vrea pe Ponta intr-o functie cheie!

In plina criza politica, la PSD a inceput la ora 14:00 sedinta unui nou Comitet Executiv, care va decide daca pentru prima oara in istoria post-decembrista a Romaniei un partid va depune motiune de cenzura impotriva propriului Guvern.

Surse din interior sustin ca motiunea va fi depusa luni de PSD+ALDE.

Asta dupa ce aseara Liviu Dragnea nu a reusit sa-l forteze pe Sorin Grindeanu sa demisioneze. Premierul a anuntat ca ramane la Palatul Victoria, insa ministrii sai si-au depus demisiile si acestea au fost deja si inregistrate la Palatul Victoria, arata ziare.com.

Ei raman, insa, in functie pana cand alte persoane sunt numite oficial in locul lor, procedura ce se anunta de durata, avand in vedere ca Grindeanu a anuntat ca nu se va grabi sa trimita demisiile si noi propuneri la Cotroceni.

De la Cotroceni, coalitia deja a fost anuntata ca e singura responsabila de rezolvarea acestei crize. Iohannis a transmis ca va respecta intocmai litera Constitutiei, astfel ca orice procedura privind numirea unui nou Guvern va fi demarata fie dupa ce Grindeanu isi da demisia, fie dupa ce Guvernul pica in urma unei motiuni de cenzura in Parlament.

In timp ce liderii PSD cauta solutia pentru a-l inlatura pe Grindeanu, premierul isi continua nestingherit activitatea la Palatul Victoria. Dimineata l-a primit pe premierul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, care l-a felicitat ca nu si-a dat demisia din Guvern. "Nu e simplu", i-a raspuns premierul Grindeanu.

Apoi, in timpul sedintei CEx, a scris pe Facebook ca propune o larga consultare in PSD, ca sa nu i se transfere toata puterea din Romania lui Iohannis.

Surse citate de televiziunile de stiri sustin ca fostul premier Victor Ponta a ar putea fi numit in functia de secretar general al Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Alocatie de hrană pentru copiii cu CES 2018. Alte drepturi prevăzute de lege

Joi, 20 Septembrie 2018
438

Copiii si tinerii cu cerinte educationale speciale (CES) din familii, inscrisi in invatamantul de masa sau special, au o serie de drepturi. Este vorba de acordarea unor sume de bani pentru hrana, imbr...

"Inițiativa de revizuire a Constituției României nu are nicio legătură cu vreo formațiune politică"

Joi, 20 Septembrie 2018
142

Coaliția pentru Familie și Platforma Împreună fac următoarele precizări: Inițiativa noastră de revizuire a Constituției României nu are nicio legătură cu vreo formațiun...

Andrei Dumitraș și căpitanul Andrei Burcă cheamă suporterii să fie alături de echipă!

Joi, 20 Septembrie 2018
229

Fundașii botoșăneni sunt nemulțumiți de punctele strânse și promit să revină la forma de anul trecut ,când FC Botoșani a avut printre cele mai bune apărări din campionat. Î...