Grindeanu, sfatuit sa-si faca alt Guvern pana maine: L-ar vrea pe Ponta intr-o functie cheie!

Grindeanu, sfatuit sa-si faca alt Guvern pana maine: L-ar vrea pe Ponta intr-o functie cheie!

In plina criza politica, la PSD a inceput la ora 14:00 sedinta unui nou Comitet Executiv, care va decide daca pentru prima oara in istoria post-decembrista a Romaniei un partid va depune motiune de cenzura impotriva propriului Guvern.

Surse din interior sustin ca motiunea va fi depusa luni de PSD+ALDE.

Asta dupa ce aseara Liviu Dragnea nu a reusit sa-l forteze pe Sorin Grindeanu sa demisioneze. Premierul a anuntat ca ramane la Palatul Victoria, insa ministrii sai si-au depus demisiile si acestea au fost deja si inregistrate la Palatul Victoria, arata ziare.com.

Ei raman, insa, in functie pana cand alte persoane sunt numite oficial in locul lor, procedura ce se anunta de durata, avand in vedere ca Grindeanu a anuntat ca nu se va grabi sa trimita demisiile si noi propuneri la Cotroceni.

De la Cotroceni, coalitia deja a fost anuntata ca e singura responsabila de rezolvarea acestei crize. Iohannis a transmis ca va respecta intocmai litera Constitutiei, astfel ca orice procedura privind numirea unui nou Guvern va fi demarata fie dupa ce Grindeanu isi da demisia, fie dupa ce Guvernul pica in urma unei motiuni de cenzura in Parlament.

In timp ce liderii PSD cauta solutia pentru a-l inlatura pe Grindeanu, premierul isi continua nestingherit activitatea la Palatul Victoria. Dimineata l-a primit pe premierul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, care l-a felicitat ca nu si-a dat demisia din Guvern. "Nu e simplu", i-a raspuns premierul Grindeanu.

Apoi, in timpul sedintei CEx, a scris pe Facebook ca propune o larga consultare in PSD, ca sa nu i se transfere toata puterea din Romania lui Iohannis.

Surse citate de televiziunile de stiri sustin ca fostul premier Victor Ponta a ar putea fi numit in functia de secretar general al Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...