Flutur denunță public modificările organigramei DSPSA, adoptate astăzi: „Abuz incalificabil al majorității PSD din Consiliul Local al Municipiului Botoșani”

Flutur denunță public modificările organigramei DSPSA, adoptate astăzi: „Abuz incalificabil al majorității PSD din Consiliul Local al Municipiului Botoșani”

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, și-a exprimat poziția vizavi de modificările organigramei Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani, propuse și validate de către consilierii PSD, cei care dețin majoritatea în Consiliul Local.

Potrivit Codului Administrativ, întrucât DSPSA este o structură aflată în subordinea Primăriei, edilul-șef este cel care are drept de desemnare a directorului acesteia, în situația în care comisiile de specialitate emit avize favorabile. Întrucât consilierii PSD dețin majoritatea, cele 12 voturi prin care Aurel Chiriac vine la conducerea instituției au înlocuit, practic, decizia întregului Consiliu Local.

„Un abuz de proporții”, susține Flutur, care a transmis următoarele explicații:

„În disprețul Codului Administrativ și al altor acte normative în vigoare, în pofida avizului de legalitate negativ al compartimentelor specializate din primărie și a avizului negativ exprimat de comisia juridică din cadrul consiliului local, majoritatea PSD din Consiliul Municipal Botoșani a comis astăzi un abuz de proporții, forțând adoptarea unei hotărâri prin care un post de magazioner a fost transformat în post de director general al DSPSA Botoșani, la conducerea direcției fiind numit, chiar și în absență, un apropiat al PSD.

Denunț public cu toată hotărârea abuzul săvârșit astăzi de majoritatea PSD din consiliul local.

Îmi exprim totodată îngrijorarea cu privire la administrarea municipiului în următoarele 8 luni, adică până la alegerile locale din 2020, în condițiile în care PSD-ul își demonstrează încă o dată lipsa de scrupule și disperarea de a pierde puterea la nivel central și local, prin încălcarea cu premeditare a legii.

În calitate de primar, fac apel la stoparea abuzurilor aleșilor locali PSD prin aplicarea cu celeritate a legii de către instituțiile abilitate să intervină în astfel de cazuri și în primul rând de către Instituția Prefectului, cea care trebuie să acorde aviz de legalitate tuturor hotărârilor de consiliu. Personal voi uza de toate pârghiile legale pe care le am la dispoziție în calitate de primar responsabil al municipiului Botoșani pentru a reduce efectele deciziilor politicianiste disperate ale majorității PSD din consiliul municipal până în momentul în care botoșănenii vor decide, prin votul exprimat la alegerile locale de anul viitor, modificarea acestei majorități nocive, dezastruoase pentru orașul nostru”, se arată într-un comunicat emis de Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Amintim că membrii social-democrați din Consiliul Local au părăsit sala de ședințe, joi, 24 octombrie a.c., când Flutur a scos proiectul inițiat de către viceprimarul Cosmin Andrei de pe ordinea de zi, după un scandal care a nutrit contre mai bine de 45 de minute între cele două tabere de aleși. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
336

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
585

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...