Dragnea ar vrea sa-si dea amnistie si gratiere prin OUG, insa Dancila se opune

Dragnea ar vrea sa-si dea amnistie si gratiere prin OUG, insa Dancila se opune

Liviu Dragnea va incerca in zilele urmatoare sa obtina de la Viorica Dancila adoptarea unei ordonante de urgenta pentru amnistierea si gratierea unor fapte, printre care si cele pentru care a fost el condamnat la inchisoare cu executare, dupa modelul OUG13.

Premierul Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se opun acestui plan, informeaza G4Media, insa Florin Iordache, contactat de Ziare.com, a confirmat ca pana pe 19 iulie se pot da ordonante de urgenta, pentru ca Parlamentul este in activitate, desi practic foarte multi parlamentari au plecat deja in vacanta.

"Guvernul poate sa faca orice. Pentru chestiunea asta ar trebui sa il intrebati pe domnul ministru Toader", a mai spus Florin Iordache.

In ceea ce priveste momentul in care ar intra in vigoare noile Coduri Penale, daca s-ar implica Guvernul Dancila, Florin Iordache a precizat: "Atata timp cat se emite o ordonanta si nu se spune in ordonanta ca intra in vigoare in 3,7, 25 de zile etc, e normal ca aceste ordonante isi produc efecte atunci cand apar in Monitorul Oficial".

Insa Liviu Dragnea nu ar avea de gand sa modifice Codurile Penale prin OUG, in mijlocul dezbaterii incinse care se poarta pe aceasta tema, spun sursele G4Media, ci doar sa obtina de la Guvernul Dancila o ordonanta pentru amnistierea si gratierea unor fapte, cum a fost OUG13, care trebuie sa intre doar o singura zi in vigoare, pentru a produce efecte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
135

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...