Comunicat - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat Ghidul Solicitantului pentru a doua ediție a programului "START-UP NATION"

Comunicat - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat Ghidul Solicitantului pentru a doua ediție a programului "START-UP NATION"

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat în dezbatere publică Ghidul Solicitantului pentru a doua ediție a programului „START-UP NATION, în care se prezintă regulile pentru pregătirea, întocmirea şi înregistrarea online a planurilor de afaceri şi descrie modalitatea de înscriere, selecţie, aprobare şi implementare a acestora. Ghidul se adresează antreprenorilor și are scopul de orientare a acestora în accesarea finanţărilor nerambursabile.

„Îi încurajez pe toți botoșănenii care doresc să devină antreprenori, să își pregătească planurile de afaceri și să aplice cu încredere, în număr cât mai mare, pentru Start-up Nation. La această ediție, așa cum am anunțat la începutul acestei luni, întreprizătorii din Botoșani vor avea șanse mai mari să obțină fonduri pentru a dezvolta proiecte în valoare de 200.000 lei fiecare, întrucât vor avea punctaj mai mare județele în care activitatea privată este mai redusă”, a declarat Răzvan Rotaru. 

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii și îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea imm-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.

„Sunt mulți tineri, cărora Start-up Nation le-a atras atenția și care văd în acest program o speranță și chiar soluția pentru a rămâne acasă. Ediția de anul trecut Start-up Nation a fost o reușită. Cunosc poveștile de succes ale unor oameni care au avut curajul să își deschidă o afacere, care au ales să fie pe cont propriu și care astăzi, își gestionează propriile afaceri, în județul nostru”, a subliniat deputatul social-democrat.

Toate persoanele interesate pot să consulte documentația necesară înscrierii în program pe site-ul http://www.imm.gov.ro/acasa/-/asset_publisher/lCJBClX3IDLN/content/proiect-ghidul-solicitantului-start-up-nation-2018sau îl pot contacta pe deputatul Răzvan Rotaru pe facebook https://www.facebook.com/razvan.rotaru.3348sau la sediul Cabinetului Parlamentar din Municipiul Botoșani, Piața Revoluției 1-3, camera 113, de luni până vineri, între orele 09:00-13:00. Telefon: 0759.087.363. 

Comunicat de presa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mateo: Cum va fi vremea de 1 mai

astăzi, 13:17
89

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 22 aprilie - 20 mai. Potrivit ANM, luna mai vine cu temperaturi care vor depăși limitele normale. În ultima săptămână din ...

Mii de români s-au trezit cu datorii la Fisc de care nu știau nimic. ANAF nu dă explicații

astăzi, 12:03
275

Mii de contribuabili care se ştiau cu toate dările plătite, au primit de la ANAF vestea că au de dat statului sume restante pe ultimii 5 ani, pentru asigurările de sănătate.În go...

Amenzi uriaşe pentru telefoanele care nu primesc mesaje RO ALERT!

astăzi, 10:59
113

Operatorii economici şi companiile de telefonie mobilă riscă 100 de mii de lei amendă dacă mesajele trimise prin sistemului ″RO ALERT” nu ajung la cetăţeni, din diverse motive.M...