Comunicat - Mihaela Huncă: "Guvernul a aprobat programul cu BIRD pentru creșterea accesului la educație a copiilor din grupurile dezavantajate"

Comunicat - Mihaela Huncă: "Guvernul a aprobat programul cu BIRD pentru creșterea accesului la educație a copiilor din grupurile dezavantajate"

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat astăzi că în ultima ședință de Guvern, Executivul a adoptat hotărârea pentru aprobarea amendamentului convenit prin scrisoarea semnată la București în decembrie 2017 cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanțarea activităților de remediere, tutoriat, consiliere, meditații, informare și asigurarea de granturi destinate elevilor din comunitățile vulnerabile, cu risc crescut de abandon școlar.

„În urma promovării acestui act normativ, în următoarea perioadă vor fi organizate o serie de programe la nivel local care au ca scop principal creșterea accesului la educație a copiilor din grupurile dezavantajate. Este important să facem cunoscut fiecare proiect în parte și să ne asigurăm de sprijinul autorităților locale, astfel încât în câțiva ani să reducem cât mai mult diferențele dintre elevii din mediul rural și cei din mediul urban și să integrăm cât mai mulți copii din familiile cu probleme sociale în învățământul de masă și apoi pe piața muncii”, a declarat Mihaela Huncă.

În afară de susţinerea tranziţiei elevilor din învăţământul secundar superior către învăţământul terţiar, programul finanțat de BIRD pentru țara noastră prevede și acordarea de granturi şi asistenţă tehnică pentru universităţile de stat în vederea sprijinirii studenţilor cu risc de abandon, incluzând, printre altele, programe remediale, tutoriat, consiliere, servicii de orientare profesională, ateliere de lucru, campanii de conştientizare, programe de vară, centre de învăţare, şi costuri operaţionale suplimentare.

„Dacă obiectivul PSD în prima parte a guvernării este acela de genera mai multe locuri de muncă, în următorii doi ani vom trece la nivelul următor și anume la mai multe locuri de muncă bine plătite. De aceea, vom implementa toate măsurile necesare pentru a le oferi posibilitatea tinerilor, în special celor din mediul rural care provin din medii defavorizate să beneficieze de condiții decente de educație. Voi discuta cu colegii mei din Parlament, astfel încât să ne implicăm la nivel local, fiecare în comunitatea de unde provine pentru a informa părinții de importanța participării la educație a copiilor și de susținerea financiară oferită prin aceste proiecte de suport în dezvoltarea parcursului educațional”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.  

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

astăzi, 19:36
162

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

astăzi, 18:11
253

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...

Alerta in Germania: Cel putin 14 oameni au fost injunghiati intr-un autobuz

astăzi, 18:03
760

Cel putin 14 persoane au fost ranite dupa ce un individ a comis vineri un atac cu un cutit intr-un autobuz, in oraselul Lubeck, situat in nordul Germaniei.Potrivit surselor citate de site-ul Lubec...