Botoșăneanca Raluca Turcan le-a pus gând rău președinților consiliilor județene din România

Botoșăneanca Raluca Turcan le-a pus gând rău președinților consiliilor județene din România

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat joi seară, la Digi24, că Guvernul ar urma să dea o ordonanță de urgență pentru alegerea șefilor de consilii județene din rândul consilierilor locali, dacă revenirea la sistemul inițial nu va fi adoptată de Parlament.

„Nu am renunțat”, a spus Raluca Turcan, întrebată de ce nu apare și alegerea președințiilor de consilii județene în proiectul prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

„Acest proiect este în dezbaterea parlamentară, a fost dată o ordonanță de către PSD, care dorea conservarea privilegiilor baronilor PSD. (…) Această lege a fost generată prin ordonanță de urgență și ea se află acum în Parlament spre adoptare sau respingere”, a completat ea.

„Opțiunile partidelor care au susținut guvernul PNL sunt ferme de data aceasta, de la UDMR, până la ALDE, PMP, inclusiv ProRomânia, de a reveni la varianta de alegere a președinților de consilii județene, adică de a fi aleși de consilieri, ceea ce înseamnă șanse foarte mari în Parlament ca ordonanța PSD să fie respinsă și să revenim la varianta inițială. Dacă nu se ajunge la un acord în Parlament – și vom încerca în prima săptămână a sesiunii parlamentare să aducem în dezbatere acest proiect și să respingem ordonanța PSD pentru a reveni la sistemul inițial, atunci nu excludem la o ordonanță prin care această problemă să fie tranșată și să respectăm și al doilea punct, anume alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor locali” a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a subliniat că în guvern este analizată orice propunere în acord cu Constituția, pentru a nu fi atacată de PSD și astfel să apară blocaje.

sursa:digi24.ro

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
54

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
117

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...