Aici sunt banii dumneavoastra - Cat am cheltuit in 3 luni pentru 3 senatori de Botosani!

Aici sunt banii dumneavoastra - Cat am cheltuit in 3 luni pentru 3 senatori de Botosani!

 Liviu Campanu, senator PNL de Botosani  

In perioada ianuarie - martie, un senator a cheltuit, in medie, 68.000 de lei (aprox. 16.000 euro).

In medie, fiecare senator a obtinut in primele trei luni ale anului suma de 68.234 de lei, iar in total, alesii au primit de la Senat 9.348.155 de lei (aprox. 2,2 milioane euro).

Lefurile incasate de parlamentarii botosaneni sunt de circa 7000 de lei brut/lunar, suma neta ajungand la circa 5000 de lei.

Diurna

Cele mai mari diurne obtinute in perioada ianuarie - martie, pentru deplasarea in teritoriu, in strainatate sau in Bucuresti, au fost obtinute de senatorul UDMR Veretoy Attila, urmat de reprezentantul PSD Doina Silistru. Cu toate acestea, exista si senatori care nu au ridicat diurne - acestia fiind in numar de 22.

Senatorii botosaneni nu au ridicat in luna ianuare diurna pentru deplasare in teritoriu, insa au beneficiat de diurna pentru deplasarea in Bucuresti, in valoare de aproximativ 550 de lei fiecare.

Pentru luna februarie, senatorul PNL Liviu Campanu a beneficiat de o diurna pentru deplasare in teritoriu de 979,16 lei, de diurna pentru deplasare in Bucuresti in valoare de 2898 lei, precum si de o diurna pentru deplasare in strainatate de 476 lei. In martie, Campanu a primit 839 lei pentru deplasare in teritoriu si 2517 lei pentru deplasare in Bucuresti.

Senatorul PD-L Dan Humelnicu a primit pentru deplasarea in teritoriu 839 lei in luna februarie, tot atunci beneficiind de 2378 lei pentru deplasarea in Bucuresti. In martie, senatorul PD-L este inregistrat cu suma de 699 lei pentru diurna in teritoriu si alti 2517 diurna deplasare in Bucuresti.

Ceva mai mult decat colegul sau democrat-liberal a primit senatorul PSD Gheorghe Marcu, acesta beneficiind de 1398 de lei in martie – diurna deplasare in teritoriu, si 2657 – diurna deplasare in Bucuresti, pentru luna februarie. In martie, senatorul Marcu a primit 699 lei pentru teritoriu si 2517 pentru diurna deplasare in Bucuresti.

Cazare

In cazul sumelor cheltuite pentru cazare, in Bucuresti, in tara si in strainatate, cei mai multi bani au fost folositi de Gyorgy Frunda (UDMR), urmat de reprezentantul PNL Cornel Popa. Pe de alta parte, 32 de senatori nu au primit bani pentru cazare, in timp ce restul de 105 parlamentari au obtinut in total, pentru cazare, 2.238.685 de lei.

Botosanenii au cheltuit bani pentru cazarea in Bucuresti, doar senatorul PNL Liviu Campanu fiind inregistrat si cu suma de 1890 – cazare in strainatate, in luna februarie, iar senatorul PD-L Dan Humelnicu, in luna martie, cu 483 de lei cazare in teritoriu. In rest, toti senatorii din Botosani apar cu sume pentru cazarea in Bucuresti, cu sume cuprinse intre 8400 si 9304, lunar.

Transport

Pentru transport, in tara si in strainatate, senatorul care a primit cei mai multi bani este Dumitru Oprea (PDL), urmat de senatorul PDL Traian Igas. Intre cei care nu au obtinut bani pentru transport in cele trei luni se numara 19 senatori, iar ceilalti 118 senatori au primit in total 477.211 de lei.

Senatorul liberal Liviu Campanu a primit pentru transport in strainatate, in luna februarie, suma de 2500 de lei, insa pentru transport in tara nu a beneficiat de niciun ban in lunile ianuarie si februarie, ci de suma de 1215 lei, in martie.

Senatorul PD-L Dan Humelnicu a primit 278 de lei in ianuarie, 1122 lei in februarie si alti 1213 in martie. Si senatorul PSD Gheorghe Marcu a primit bani pentru transport in lunile ianuarie – 278 lei, februarie – 841 lei, si martie – 1213 lei.

Telefon

Printre expertii in comunicarea telefonica pe banul public se remarca senatorul PNL Cornel Popa, pozitia a doua fiind ocupata de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, in timp ce pe locul trei se afla senatorul PSD Titus Corlatean. Totodata, senatorii Dan Voiculescu, Iulian Urban (PDL), Mihai Stanisoara (PDL) si Cristian Diaconescu (PSD) nu au obtinut bani pentru plata telefonului mobil. Convorbirile telefonice in cele trei luni, pentru 133 de parlamentari, au costat Senatul 51.842 de lei.

Botosanenii au consumat circa 100 de lei lunar, de fiecare, remarcandu-se, in luna februarie, senatorul liberal Liviu Campanu, acesta cheltuind 178 de lei pentru convorbirile telefonice, fata de 101 lei, cat au decontat colegii sai.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
498

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...