Afacerist botoșănean: „Dacă oamenii de afaceri nu iau măsuri, iar statul nu începe sa învețe să lucreze direct cu aceștia, dezastrul economic va fi ireversibil”

Afacerist botoșănean: „Dacă oamenii de afaceri nu iau măsuri, iar statul nu începe sa învețe să lucreze direct cu aceștia, dezastrul economic va fi ireversibil”

Comunicat:

Cred ca ar trebui sa ne gandim cu totii, să luăm o decizie majoră. Ieşim în stradă să dăm ochi în ochi cu virusul sau stăm în continuare în casă. Părerea mea, si a multora, este că dacă stăm în continuare în casă, s-ar putea, când vom ieşi, să nu mai găsim nimic (aici fac referire la anumite ramuri din economie ce incep sa dispara). Daca oamenii de afaceri nu iau masuri, iar statul nu începe sa invete sa lucreze direct cu acestia, dezastrul economic va fi ireversibil.

Companiile mici și mijlocii se dovedesc a fi cele mai vulnerabile în fața efectelor pe care pandemia de coronavirus le are în economie. Guvernul nu poate salva toate firmele, însă mai poate lua măsuri suplimentare pentru menținerea lor pe linia de plutire. Dragi guvernanti, ar trebui sa intelegeti ca fiecare zi de intarziere cu anumite masuri, inseamna inca un set de oameni in somaj tehnic.

Ganditi-va la cei cu firme/magazine mici, la parcuri si gradini publice.  Si aici, ma abat de la subiect putin, ca o parere personala care sigur va deranja pe multi: Oamenii pot fi invatati sa pastreze o distanta si daca se plimba prin parcuri. Plimbarea face bine pentru sanatate si pentru psihicul fiecaruia.  Noi, tinerii, rezistam 15 zile, 30 de zile , 60 de zile in casa …majoritatea in mediul online, insa ce  ne facem cu batranii , care ne sunt strabunici , bunici sau parinti si locuiesc intr-un apartament? Oferiti-le si altceva…culoare special daca doriti sa le numesc asa pentru a merge in parcuri , macar o ora pe zi, pastrand distanta sociala. Amenajati parcurile cum ati amenajat celelalte spatii in care le permiteti accesul. Ei nu au nicio vina ca sunt batrani sau cu probleme de sanatate, nici nu ii putem invinovati insa, nici sa ne batem joc de ei, sa ii privim ca pe niste purtatori de CoronaVirus.

Daca mai ceri inca o data starea de urgenta, ceea ce s-a si intamplat, in conditiile in care economia va fi pusa pe  butuci, trebuie sa vii si sa prezinti foarte detaliat ce ai de gand sa faci in timpul starii de urgenta, inclusiv pentru oamenii ramasi pe drumuri , inclusiv pentru firmele romanesti. Altfel, sa vii doar sa spui ca iti mai trebuie inca o tura, din punctul meu de vedere , nu merge.

Statul roman trebuie sa sprijine firmele , NU sa le in inchida, pentru ca fara acestea , NU va mai avea cine plati taxele si impozitele impuse.Vreti sprijin de la putinele firme care au activitate? Oferiti sprijin inapoi. Ca intr-o relatie de afaceri- Exista doi parteneri si nu unul , ambii cu drepturi EGALE.

Eu inteleg ca nimeni nu poate prevedea durata crizei, insa toti cei cu afacerile afectate si nu numai, au nevoie sa se lege de o ``SPERANTA``. Speranta vine odata cu o serie de masuri foarte bine gandite, in colaborare cu mediul privat. Nu inteleg de ce avem deschise supermarketurile, insa cei cu Frizerii nu pot Tunde? Ei pot folosi fiziere si manusi, si pot pastra o distanta fata de `client`. Medicii stomatologi nu pot profesa pentru ca li s-a impus  sa isi doteze cabinetele cu echipamente de zeci de mii de euro, insa daca si acestia isi iau masuri maxime de protectie lucrurile ar incepe sa se miste nu? Ganditi simplu, cele mai bune solutii vin din gandirea simpla, rationala si din consultari cu oamenii implicati DIRECT, in fiecare sector.

Intreb: Exista un plan de relansare treptata a economiei ? Se doreste ca, in continuare, noi romanii cu afaceri in Romania sa ne mentinem afacerile? Sau sa devenim din Producatori doar Consumatori si Dependenti de Importuri?

Eu m-am saturat  sa aud iarasi cati morti avem in plus? Cate cazuri avem in plus? Cate amenzi s-au dat intr-o zi ? Cate dosare penale s-au facut la medici? Problemele vor fi si mai grave. Planul de redresare economica trebuie URGENT conceput. Pe date , pe domenii….                             

Redau mai jos un exemplu….cel al Guvernului Austriac ❗❗❗REZUMAT❗❗❗

Conferința de presa de la ora 11:00 a guvernului austriac
 
-Începând cu 14.04.2020 se vor deschide firmele/magazinele mici cu pana la 400 metri pătrați, magazinele/firmele de grădinărit și de materiale de construcții, parcurile și grădinile publice. Regula in magazine: max. 1 client/20metri pătrați.
 
-Începând cu 01.05.2020 se vor deschide celelalte magazine/firme/locații, inclusiv frizerii si saloane de coafura.
 
-Începând cu mijlocul lui Mai 2020 se deschide totul, inclusiv restaurante, hoteluri, centre de Fitness.
 
-Începând cu lunea viitoare, 13.04.2020, maștile sau alta metoda de acoperire a nasului și a gurii (sal, eșarfa etc) devin obligatorii in întreg domeniul public, asadar inclusiv in mijloacele de transport in comun și deci nu numai in magazinele alimentare, așa cum este acum. Nerespectarea acestei reguli se va sancționa cu 50€.
 
-În aceasta săptămâna, care la catolici este săptămâna sfânta (Karwoche) rămân in vigoare toate restricțiile de pana acum: restricții și interdicții de ieșire, de întâlnire, de vizitare etc.
 
-Toate restricțiile aflate astăzi in vigoare rămân active pana la sfârșitul lui Aprilie 2020.

-Pana la sfârșitul lui Iunie 2020 rămân interzise manifestările de anvergura, culturale, sportive, călătoriile, concerte, etc. In legatura cu acestea, vor mai fi date publicității noi detalii la sfârșitul lui Aprilie 2020.
 
-Pana la jumătatea lui Mai 2020 școlile rămân închise și se va continua cu home-schooling.
 
-Examenul de Bacalaureat (Matura) se va da in acest semestru (data posibila 18.05.2020, neconfirmată încă, urmează a se da publicității data exactă).
 
-La fiecare doua, trei săptămâni se va reanaliza situația și se vor ajusta și da publicității măsurile guvernamentale de combatere a pandemiei.
 
-Noua aplicație de urmărire a Crucii Roșii (Tracking App) nu va fi obligatorie ci doar voluntara, doar cine va dori, își va instala pe telefonul mobil (smartphone) aceasta aplicație.

-Rata de infectare cu noul virus Corona este in Austria in continua scădere și actual este cea mai mică din UE, asadar Austria are in prezent in cadrul Comunității Europene cea mai mică rata de infectare cu COVID-19. La nivel național se urmărește reducerea la zero a acestei rate, iar dacă aceasta nu este posibil, la sub 1 procent.        

(Comunicat de presă emis de către omul de afaceri Cătălin Silegeanu, membru PSD Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
215

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
136

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
216

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...