A doua candidatură depusă pentru conducerea PNL Botoşani! FOTO

Liberalii botoşăneni sunt chemaţi sâmbătă să-şi aleagă noua conducere a filialei, după ce rezultatul dezastruos al alegerilor din decembrie 2016 a dus la demisia foştilor lideri. După candidatura anunţată de Costel Şoptică, a apărut încă o candidatură.

A doua candidatură depusă pentru conducerea PNL Botoşani! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Fost secretar general al fostului PDL Botoşani, deputatul Cristian Achiţei şi-a depus luni candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei.

"După o analiză extrem de obiectivă, atentă şi responsabilă, şi după discuţii pe carele-am avut în ultima lumă şi jumătate în tot judeţul Botoşani, astăzi mi-am depus candidatura oficială pentru funcţia de preşedinte a Biroului Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal- Filiala Botoşani. Asta este şi în spiritul competiţiei interne, care ar trebui să aducă un plus- valoare în dezbaterea internă din partid", a declarat Cristian Achiţei.

Potrivit parlamentarului, mesajul său este unul de unitate deoarece, spune el, în acest moment nu se mai poate vorbi de liberali şi de democrat- liberali, ci numai de liberali.

"Unii m-au întrebat dacă ar fi fost bine să vin astăzi cu doi primari, cu cinci primari, cu consilieri locali, consilieri judeţeni... eu îi consider pe toţi prietenii mei, ne cunoaştem de peste 20 de ani, ne ştim cu bune şi cu rele, eu îi respect pe toţi aşa că nu am putut să vin alegând pe unul sau pe altul la depunerea candidaturii. Sunt convins însă ca în perioada următoare, aşa cum am discutat şi înainte, voi obţine majoritatea voturilor dumnealor. De asemenea, ce îmi mai doresc eu pentru partid, pentru că acum vorbim de partid şi nu despre oameni. Îmi doresc ca sâmbătă, cei care vor veni acolo să voteze pentru partid, pentru un birou politic judeţean puternic pentru că după ziua de sâmbătă şi după încheierea luptelor interne din PNL Botoşani adevărata luptă pe care trebuie să o ducem este cu adversarii din PSD, care ne duc acum pe o cale a populismului deşănţat", adăugat Cristian Achiţei.

Întrebat care sunt avantajele sale în competiţia internă, parlamentarul liberal a numit experienţa politică şi cunoaşterea foarte bună a tuturor organizaţiilor locale din judeţ. Cât despre necesităţile organizaţiei, Cristian Achiţei a spus că este nevoie de seriozitate.

"Eu îmi doresc după ziua de sâmbătă multă seriozitate în munca de partid, multă muncă multă responsabilitate, chiar respectarea disciplinei de partid, cu respectarea democraţiei interne, iar dacă vom face lucrul acesta, după aceea vom reveni şi la victoria în alegeri pentru că nu trebuie să uităm eşecul total de la alegerile parlamentare din 2016 , iar de sâmbătă, pri votul pe care îl vom da, în cadrul noului Birou Permanent Judeţean, cred că putem începe să corectăm deja erorile din 2016".

Săptămâna trecută, Costel Şoptică şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL Botoşani, în compania mai multor primari şi consilieri din judeţ.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Costel Șoptică, candidat la șefia PNL Botoșani: "Vreau să terminăm cu sintagma foști și foști"

 

Spune-ne opinia ta