"Mamă Românie, pentru ce să te bucuri dacă nu suntem împreună?"

Nu, domnilor, acest popor nu așteaptă demisia unui lider, nu vrea înlocuirea lui cu alții, la fel de complici și de pitiți în ascunzișul putred al politicii de partid. E nevoie de mai mult! E nevoie de o demisie a tuturor oamenilor politici din țara asta.

"Mamă Românie, pentru ce să te bucuri dacă nu suntem împreună?"

   foto: Radio Reșița

"Românii s-au trezit şi dau dreptate PNL!". Oamenii care ies în stradă "consfințesc" faptul că "demersul PNL de a determina demisia Guvernului nociv PSD-ALDE este îndreptăţit şi are suportul popular". 

"Ieşirea într-un număr atât de mare a românilor protestatari împotriva Guvernului demonstrează că PNL a procedat corect iniţiind moţiunea de cenzură de săptămâna trecută".

"Mă bucur că eforturile politice ale Partidului Naţional Liberal, de conştientizare a românilor despre greşelile guvernanţilor, sunt dublate de reacţiile prompte ale populaţiei".

Dragi politicieni, părăsiți bolul de sticlă sub care stați și ascultați ce spun cu adevărat oamenii care ies în stradă! Nu, nu oamenii de la protestele de partid, acolo probabil că vă hrăniți cu o la fel de dolofană automulțumire și autosuficiență politică. Singura opoziție din România zilelor noastre este acolo, în stradă. Nu în partide politice, nu în organizații și organisme care se îngrămădesc, seară de seară, în emisiunile televiziotard-schizoide.

Opoziția dvs., dragi politicieni, nu are a face cu omul simplu al acestei Românii. Pentru simplul motiv că în politica dvs. funcționează o singură opoziție: cea a bunăstării și a facerii de bine în ograda proprie. 

Dumneavoastră ați pierdut alegerile, nu strada! Dumneavoastră ați făcut să ajungem aici, nu oamenii care au strigat, au denunțat, s-au rugat, au descâlcit legi și au vorbit pe înțelesul celor mici și năpăstuiți. 

Și din cauza dvs. avem astăzi una dintre cele mai grele crize politice. Și mai grav este că nici nu știm, astăzi, care vor fi consecințele pe termen lung, nu știm cine își va asuma responsabilitatea pentru toate mizeriile la care, în același parlament fiind, ați fost complice. 

Nu, poporul acesta nu iese în stradă pentru că l-ați convins dvs. că așa nu se mai poate. Nici pentru că i-ați deschis ochii adormiți. Pentru că nu a dormit, nici nu a ațipit de vreo 20 de ani și mai bine! 

V-ați perindat la putere și ați colcăit împreună, partide și partidulețe, într-o încântare și o aroganță politică îngrozitoare. Ce se întâmplă zilele acestea în București și în țară este consecința anilor în care s-a făcut doar politică de parvenire și de mărire, în încrengături de cumetri și de secretare. Un spațiu public parazitat de tristele figuri ale căpătuielii materiale, ale funcțiilor-cadou-de partid, cu diplome ștampilate sub apăsarea zornăitoare a banilor pătați.

Poporul acesta v-a dus la putere. Tot el v-a coborât în opoziție. Dar nu votând pe alții, ci renunțând să mai fie părtaș la o nouă viață îndestulată (nu, nu a lor era îndestularea!). Ați pierdut nu pentru că au câștigat alții. Ați pierdut pentru că nu ați mai avut sprijinul poporului. 

La începutul lui 2017, oamenii erau tot în stradă. Și atunci credeați la fel: că vă reprezintă. Spuneam atunci, spunem și acum: La ultimele alegeri, PSD-ul nu a câștigat mai mult decât altădată, nu a convins mai apăsat decât o făceau în urmă cu patru sau opt ani. Așa-zisa victorie zdrobitoare a alegerilor din 2016 este, în fapt, o penibilă și rușinoasă înfrângere: PSD a reușit să adune mai puțin de jumătate din mai puțin de 40% din voturile populației. 

60% din populația cu drept de vot a României nu a votat pentru că nu a mai vrut să garanteze cu proprie voință o clasă politică murdară și coruptă. Mulți dintre cei care nu au votat sunt astăzi în stradă. Mulți dintre ei, dacă mâine ar fi alegeri, tot nu s-ar prezenta la urne. Pentru că tot nu ar vota o clasă politică murdară și incapabilă că țină piept corupției.

Așadar, nu vă mai amăgiți, dragi politicieni. Nu dvs. ați trezit poporul. Dvs. l-ați adus la exasperare. Dacă v-ați fi făcut treaba, dacă opoziția ar fi funcționat, astăzi nu am mai fi avut oameni în stradă. Atunci când poporul iese în stradă, înseamnă că politicul a eșuat tragic.

Ne mai spuneți, iată, atât de frumos, că așteptați ca "trezirea civică din România acestor zile să aibă un corespondent aşteptat şi în rândul partidului de guvernământ, prin demisia aşteptată a liderului său", în aşa fel încât "să avem o ţară ca afară, în care copiii noştri să îşi dorească să rămână!" 

Nu, domnilor, acest popor nu așteaptă demisia unui lider, nu vrea înlocuirea lui cu alții, la fel de complici și de pitiți în ascunzișul putred al politicii de partid. E nevoie de mai mult! E nevoie de o demisie a tuturor oamenilor politici din țara asta. E nevoie de o primenire și o igienizare completă. 

Ne spuneți, domnilor din opoziție, că nu vom reuși o țară ca afară atâta timp cât "la conducerea ţării vom avea tot cetăţeni certaţi cu legea, cu dosare penale şi cu vizite mai dese la DNA decât la locul de muncă!". Vă dăm dreptate. Cu un amendament: câți dintre liberalii de azi trag după ei dosare de abuz în serviciu, de fraudă a banului public, câți sunt acuzați că și-au angajat rude, soții, secretare? Câți au divorțat, asemenea lui Dragnea, pentru a-și proteja averile ilicite, astfel încât prejudiciile să nu poată fi recuperate? 

Domnilor politicieni, de la putere și din opoziție, ați pierdut. România nu s-a deteriorat în 2-3 ani, nici în 5, nici în 10. România e siluită de aproape 30 de ani. Românii sunt pe cont propriu, într-o țară în care mai-marii își fac singuri legile și privilegiile.

Uitați prea des, domnilor din putere și din opoziție, că aveți o singură calitate: de angajat al poporului. Că tot ce consumați, de la pâine la benzină, la hotel de lux, vacanțe și pensii, fiecare bănuț aruncat, nimic nu vă aparține. Nu partidul vă hrănește! Așa cum nu partidul ne dă bani ca să avem drumuri decente, spitale moderne și școli civilizate. 

Este vremea să acceptați - toți politicienii laolaltă, din Putere și din Opoziție - că ceea ce se întâmplă în stradă, în întreaga țară, este o lume nouă, pe care cu greu o veți putea înțelege. O lume care nu funcționează pe bază de voturi, de influențe sau abuzuri. O lume care crede cu adevărat în democrație și în bunul simț. O lume care, în disperarea ei, mai trage nădejde că acest neam poate fi ridicat la înălțimea demnității sale. Și cu o clasă politică primenită, incoruptibilă și sănătoasă.

Și pentru că ați început deja să vă agățați la piept tricolorul, pentru fotografiile de 1 Decembrie, în loc să vă chinuiți consilierele cu discursuri scorțoase, mai bine tipăriți și citiți lumii acest mesaj al unei basarabence care plânge și tânjește după țara ei. După România Mare:

"Mamă Românie, anul acesta nu ne putem bucura de această sărbătoare pentru că suntem "departe", tocmai peste râu. Și de fapt acei care au pus baza familiei României Mari, tocmai aceia și lipsesc, adică noi, copiii tăi Basarabeni. Mai păstrează din bunurile pe care le cheltuiești acum, adică fă economii, pentru ce să te bucuri dacă nu suntem împreună? Pregateste-te pentru la anul 2018, când vor fi toți copiii acasă la o masă. PS. Din străinătate, ai tăi copii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
456

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
906

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...

S-a stins un mare actor născut în Botoșani. ”Ce frumoasă a fost călătoria sa pe aici!”

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
4841

Născut pe 6 mai, în prima zi de Paşti a anului 1945, în familia preotului Mihai Cojocaru din Hăneşti, judeţul Botoşani, actorul a plecat astăzi în veșnicie.Constantin Coj...