PERFORMANTA IN DUBAI! Alexandru Corneschi, baiatul de aur din Emiratele Arabe Unite! Peste 8.000 de sportivi la cursa de 10 km! GALERIE FOTO, VIDEO

PERFORMANTA IN DUBAI! Alexandru Corneschi, baiatul de aur din Emiratele Arabe Unite! Peste 8.000 de sportivi la cursa de 10 km! GALERIE FOTO, VIDEO

Botosaneanul Alexandru Corneschi se va intoarce din Emiratele Arabe Unite cu medalia de aur, dupa ce a alergat 10 km in aceasta dimineata, in Dubai. Atletul nostru s-a aliniat la start alaturi de 8.336 de sportivi.

Cursa a inceput la ora 7:15 ( ora locala - ora 5:15 in Romania ), iar Alexandru a trecut linia de finish dupa 33 de minute si 2 secunde. S-a clasat pe pozitia a 25-a dintre toti participantii, iar dintre cele 4 echipe de profesionisti, echipa balcanilor, din care a facut parte si Alexandru, a terminat pe prima pozitie, castigand medalia de aur.

La cursa de 10 km a participat si multiplul campion mondial si olimpic Kenenisa Bekele, care a vrut sa stabileasca un nou record mondial, insa nu a reusit. Alexandru Corneschi a tinut neaparat sa se intalneasca cu Bekele, cu care a vorbit si a facut o fotografie.


"A venit la masa aseara si era destul de abatut. A incercat sa stea mai retras, dar il urmaream de ceva timp. A fost foarte prietenos", a precizat Alexandru.

Botosaneanul nostru a alergat putin accidentat la Dubai, insa cel mai mare obstacol a fost aerul, dar a trecut peste toate si ca a alergat pe cea mai extravaganta strada din Dubai, locul unde este asezat luxosul hotel Burj Al Arab.

"Cursa a fost una foarte frumoasa, cu peisaje incredibile. Am trecut si pe langa singurul hotel de 7 stele, Burj Al Arab. Aerul a fost o problema pentru mine. Nu reuseam sa respir normal, parca ma tinea cineva de nas. A fost foarte sufocant. In ultimele doua saptamani am avut o problema la genunchiul stang. Am menajat cateva zile, dar suprafata tare pe care am alergat m-a afectat destul de mult. Jumatate din cursa am alergat cu o durere groaznica de genunchi. Per total am venit pe locul 25 dintre cei peste 8000 de participanti, dar am fost scosi din clasamentul total deoarece noi faceam parte din asa-numitul meci Echipa Balcanica impotriva Echipelor Emiratelor Arabe Unite", ne-a declarat Alexandru Corneschi.


Ajuns pentru prima data in Dubai, Alex spune ca arabii sunt oameni foarte primitori, desi la inceput i s-a parut totul "sinistru".

"Cand am ajuns in Dubai parea totul foarte sinistru. Oameni in straie traditionale, femeile in negru complet, doar cu ochii la vedere, dar in ciuda aparentelor sunt foarte primitori. Concursul a fost organizat de un seic arab cu care am facut personal cunostinta seara la masa si ca semn de prietenie ne-a oferit cate un mar la fiecare participant prezent", a mai spus sportivul botosanean. Echipa balcanica a fetelor a iesit pe pozitia a doua la cursa de 10 km.
VIDEO:

FOTO:


















 

 

Spune-ne opinia ta