Opt modalități de a folosi cozonacul rămas de la Crăciun

Opt modalități de a folosi cozonacul rămas de la Crăciun

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi. Și pentru că după ce sărbătorile iau sfârșit, se întâmplă să rămânem cu resturi de cozonac pe care nimeni nu se mai îndură să le mănânce, ne-am gândit să va prezentam câteva metode de a folosi cozonacul rămas.

 Iată care sunt acestea:

 1. Cake pops

 Din resturile de cozonac poți face cele mai delicioase cake pops. Nu trebuie decât să fărâmițezi cozonacul, să îl amesteci cu puțin gem și să formezi biluțe de mărimea unei nuci. După preferință, le puteți glazura cu ciocolată sau le puteți acoperi de cacao sau nuca de cocos.

2. Retușatul prăjiturilor

Resturile de cozonac pot fi folosite pentru a "repara" anumite torturi sau prăjituri. Cum putem face asta? Este tare simplu: cu un amestec similar celui pentru cake pops puteți umple găurile sau fisurile inestetice ale torturilor și prăjiturilor, pentru a le face mai uniforme. Acest amestec poate fi păstrat la frigider (2-3 săptămâni) sau congelator (3-6 luni) și poate fi folosit oricând aveți nevoie.

3. Trifle

Tot din cozonacul vechi puteți pregăti și trifle, un desert englezesc în straturi, ce conține blat, fructe, jeleu, cremă și frișcă. Astfel aveți ocazia de a transforma cozonacul pe care nimeni nu mai dorește să îl mănânce într-un desert cochet și delicios.

4. Decoratul prăjiturilor

Folosirea firimiturilor de cozonac pentru a decora o prăjitură este o modalitate inedită de a avea un desert aspectuos cu minimum de efort. Orice prăjitură poate fi acoperită cu firimituri; nu trebuie decât să o acoperiți înainte cu cremă de unt sau ganache de ciocolată, pentru că firimiturile să se lipească bine de blat.

 5. Baza pentru cheesecake

 Ca baza pentru cheesecake se folosesc, de obicei, biscuiții digestivi fărâmițați. La fel de bine însă, poate fi folosit și cozonacul fărâmițat. Trebuie să aveți în vedere că trebuie să folosiți o cantitate mai mica de unt pentru a obține o baza perfectă.

6. Tort din cozonac

Cu siguranță, mulți dintre voi ați mâncat cel puțin o dată celebrul tort făcut din cozonac. Tot ce trebuie să faci este să tai cozonacul în felii cât de cât egale, să le așezi pe un platou pentru a forma baza tortului și să le însiropezi. Adaugă crema, nivelează și adaugă un nou strat de felii de cozonac.

 7. Budinca din cozonac

Budinca din cozonac este un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios. Taie cozonacul în felii cât de cât egale și așează-le într-o tavă unsă cu unt. Se adaugă lapte, zahar, oua, scorțișoară și stafide și se dă la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se savurează.

8. Prajitura Crumble

Nimeni nu poate rezista unei prăjituri cu înveliș crocant. Tot ce ai de făcut este să adaugi resturile de cozonac deasupra prăjiturii tale preferate și vei vedea diferența.

Sursa articol: www.cakefu.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...