Procuror botoşănean: Dacă România va ajunge raiul infractorilor, toate clanurile de mafioți care bântuie în prezent prin Occident se vor întoarce acasă. Și vor face ce vor din noi, din părinții și copiii noștri

Propunerile de modificări legislative în domeniul codului penal şi codului de procedură penală i-au indignat pe procurorii botoşăneni. Unii dintre ei au protestat, luni, în faţa Judecătoriei şi apoi au luat poziţie în mod public. 

Procuror botoşănean: Dacă România va ajunge raiul infractorilor, toate clanurile de mafioți care bântuie în prezent prin Occident se vor întoarce acasă. Și vor face ce vor din noi, din părinții și copiii noștri

Procurorul Nicoleta Arpinte, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, a postat pe pagina sa de Facebook un exemplu cu celebrul caz al celor trei tâlhari ce au terorizat Botoşaniul în urmă cu un an de zile.

Procurorul ce a instrumentat acel dosar a explicat că efortul de atunci al poliţiştilor şi magistraţilor a făcut ca cei trei să ajungă după gratii, însă dacă vor intra în vigoare propunerile legislative acest lucru nu va mai fi posibil.

De asemenea, magistratul a mai adăugat că recursul compensatoriu face ca alţi 2.300 de deţinuţi să fie eliberaţi, în plus faţă de cei până în prezent. 

"Acum un an, niște tâlhari terorizau Botoșaniul. Atacau femei lipsite de apărare, le băteau crunt și le furau cele câteva bunuri aflate la vedere. Datorită eforturilor polițiștilor și a magistraților, cei trei tâlhari au fost prinși și băgați după gratii. Liniștea și siguranța au fost restabilite in Botoșani. Dacă toate prevederile prin care parlamentarii puterii vor să măcelăreasca justiția din România vor intra in vigoare, din păcate, acest lucru nu va mai fi posibil, dimpotrivă, oamenii vor ajunge să fie tâlhăriţi și în propriile case. Datorită recursului compensatoriu, în viitorul apropiat vor fi eliberați din închisori încă 2300 de răufăcători, pe lângă cei eliberați deja. Dacă România va ajunge raiul infractorilor, toate clanurile de mafioți care bântuie în prezent prin occident, se vor întoarce acasă. Și vor face ce vor din noi, din părinții și copiii noștri. Pentru că nu vom mai putea proba nimic!, menţionează procurorul în postarea sa. 

Cei trei tâlhari, Dragoş M., Cătălin A şi Ionuţ I. au fost condamnaţi în primă instanţă. Primii doi au primit câte şapte ani de închisoare, iar al treilea opt ani de închisoare. 

Ei au dat atacurile în câteva zile, reuşind să tâlhărească cinci femei. Veneau cu taxiul din Dorohoi până în Botoşani şi îşi alegeau victimele aleatoriu. Le urmăreau şi le loveau cu sălbăticie deposedându-le de bunuri. Au fost mobilizaţi zeci de poliţişti pentru prinderea lor. Primul a fost prins Dragoş M în Dorohoi, după ce a amanetat o parte din bunurile furate. Ceilalţi doi au fost prinşi în municipiul Suceava când se pregăteau să dea o nouă lovitură. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Magistrat botosanean calcat de hoti!

Miercuri, 17 Septembrie 2008
313

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
344

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
603

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...