O parte din magistraţii botoşăneni au protestat tăcut împotriva modificărilor legislative- FOTO

O parte din magistraţii de la instanţele şi parchetele din Botoşani au protestat, luni, împotriva propunerilor de modificări legislative din domeniul justiţiei. 

O parte din magistraţii botoşăneni au protestat tăcut împotriva modificărilor legislative- FOTO

Protestul vine în condiţiile în care luni dimineaţă, în mod oficial, nu s-a pus în discuţie nici un protest. Surse neoficiale susţin că la nivelul conducerii parchetelor s-a decis ca fiecare magistrat să acţioneze în nume propriu, iar la nivelul Judecătoriei Botoşani s-a decis prin votul majoritar din cadrul Adunării Generale a Judecătorilor. 

Pe treptele din faţa Judecătoriei s-au adunat 25 de magistraţi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi de la Judecătoria Botoşani. Protestul a fost unul tăcut, însă a fost comunicat oficial dezacordul faţă de propunerile legislative. 

"Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaţilor a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene, respectiv ca urmare a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală care va duce la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecţia victimelor şi identificarea infractorilor făcând astfel justiţia penală ineficientă", se arată într-un comunicat al Judecătoriei Botoşani. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
97

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
618

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
216

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...