Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

Magistraţii botoşăneni resping modificările legislative ce se pregătesc în domeniul justiţiei, însă nu protestează. Judecătorii au respins în bloc, în urma chestionării de către Consiliul Superior al Magistraturii, modificările propuse de parlamentari. 

Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

De asemenea, şi procurorii au trimis avize negative modificărilor către structurile centrale. Totuşi, magistraţii botoșăneni au evitat măsuri mai dure, cum ar fi protestele, în ciuda faptului că mai mulţi colegi din ţară au organizat astfel de manifestări.

“Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de față, judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Așadar, luni vom anunța și noi: Suntem cu ochii pe voi!”, a fost mesajul lui Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj şi fost membru CSM. 

Proteste au fost anunţate de magistraţii din Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei – statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM. Votul final, în Senat, pe cele trei proiecte mari ar urma să fie dat săptămâna aceasta.

Proteste au fost organizate şi de societatea civilă, însă la Botoşani au fost anemice. Cele mai mari au fost la Bucureşti, Cluj şi Sibiu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
2

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
412

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
728

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...