Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

Magistraţii botoşăneni resping modificările legislative ce se pregătesc în domeniul justiţiei, însă nu protestează. Judecătorii au respins în bloc, în urma chestionării de către Consiliul Superior al Magistraturii, modificările propuse de parlamentari. 

Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

De asemenea, şi procurorii au trimis avize negative modificărilor către structurile centrale. Totuşi, magistraţii botoșăneni au evitat măsuri mai dure, cum ar fi protestele, în ciuda faptului că mai mulţi colegi din ţară au organizat astfel de manifestări.

“Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de față, judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Așadar, luni vom anunța și noi: Suntem cu ochii pe voi!”, a fost mesajul lui Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj şi fost membru CSM. 

Proteste au fost anunţate de magistraţii din Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei – statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM. Votul final, în Senat, pe cele trei proiecte mari ar urma să fie dat săptămâna aceasta.

Proteste au fost organizate şi de societatea civilă, însă la Botoşani au fost anemice. Cele mai mari au fost la Bucureşti, Cluj şi Sibiu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! ANAF abrogă Declarația unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare!

astăzi, 21:04
109

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoar...

Anchetă după o nuntă în penitenciar. O femeie psiholog s-a căsătorit cu "Crocodilu", din clanul Sportivilor - VIDEO

astăzi, 20:21
810

Administrația Penitenciarelor face anchetă internă după ce o femeie, angajată pe post de psiholog la Rahova, s-a căsătorit, săptămâna trecută, cu un deținut. Este vorba despre un memb...

Ordin de ministru: Elevii vor sta acasă și vineri!

astăzi, 18:14
2577

Școlile vor fi închise și joi, când profesorii au zi liberă, conform legii (24 ianuarie). Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Pub...