Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

Magistraţii botoşăneni resping modificările legislative ce se pregătesc în domeniul justiţiei, însă nu protestează. Judecătorii au respins în bloc, în urma chestionării de către Consiliul Superior al Magistraturii, modificările propuse de parlamentari. 

Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

De asemenea, şi procurorii au trimis avize negative modificărilor către structurile centrale. Totuşi, magistraţii botoșăneni au evitat măsuri mai dure, cum ar fi protestele, în ciuda faptului că mai mulţi colegi din ţară au organizat astfel de manifestări.

“Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de față, judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Așadar, luni vom anunța și noi: Suntem cu ochii pe voi!”, a fost mesajul lui Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj şi fost membru CSM. 

Proteste au fost anunţate de magistraţii din Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei – statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM. Votul final, în Senat, pe cele trei proiecte mari ar urma să fie dat săptămâna aceasta.

Proteste au fost organizate şi de societatea civilă, însă la Botoşani au fost anemice. Cele mai mari au fost la Bucureşti, Cluj şi Sibiu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marii contribuabili din Botoşani: Prea puţini şi prea mici pentru a ţine în spate un judeţ catalogat drept nefavorizat

astăzi, 08:05
62

O parte din firmele de tradiţii, altele în insolvenţă şi prea puţine firme noi care au reuşit să ajungă la acest statut. Finanţele cataloghează Marii Contribuabili după trei indicator...

Aspazia Oţel-Petrescu a plecat la Domnul

astăzi, 07:59
60

Doamna Aspazia Oţel-Petrescu, una din multele femei care au pătimit ani de zile în temniţele comuniste, având în suflet o necuprinsă dragoste de neam şi ţară. În ce...

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
266

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...