Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

Magistraţii botoşăneni resping modificările legislative ce se pregătesc în domeniul justiţiei, însă nu protestează. Judecătorii au respins în bloc, în urma chestionării de către Consiliul Superior al Magistraturii, modificările propuse de parlamentari. 

Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

De asemenea, şi procurorii au trimis avize negative modificărilor către structurile centrale. Totuşi, magistraţii botoșăneni au evitat măsuri mai dure, cum ar fi protestele, în ciuda faptului că mai mulţi colegi din ţară au organizat astfel de manifestări.

“Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de față, judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Așadar, luni vom anunța și noi: Suntem cu ochii pe voi!”, a fost mesajul lui Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj şi fost membru CSM. 

Proteste au fost anunţate de magistraţii din Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei – statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM. Votul final, în Senat, pe cele trei proiecte mari ar urma să fie dat săptămâna aceasta.

Proteste au fost organizate şi de societatea civilă, însă la Botoşani au fost anemice. Cele mai mari au fost la Bucureşti, Cluj şi Sibiu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tu știi câți bani s-au adunat în contul tău de pensii? Un milion de români au cel puțin 10.000 de lei și nu știu de ei!

astăzi, 13:49
10

Un milion de romani au 10.000 de lei in cont si nu stiu de ei, sustine Radu Craciun, directorul general al fondului BCR Pensii si presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romani...

Cancerul de cap sau gât, a șasea cea mai răspândită formă de cancer! Cei mai mulți pacienți ajung la medic prea târziu

astăzi, 13:34
195

Cancerul de cap sau gât. Cancerul localizat în zona capului sau gâtului este cel de-al șaselea cel mai răspândit tip de cancer și, cu toate că simptomele sunt în majo...

Liga a 3-a: CSM Pașcani 0 - 3 FC 2 Botoșani

astăzi, 13:14
79

Vineri, 12 octombrie, FC 2 Botoșani a reușit să acumuleze primele puncte din sezonul actual al Ligii a 3-a. Florescu cu două eurogoluri și Vlădescu cu un gol au adus victoria roș-alb-albaștril...