Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

Magistraţii botoşăneni resping modificările legislative ce se pregătesc în domeniul justiţiei, însă nu protestează. Judecătorii au respins în bloc, în urma chestionării de către Consiliul Superior al Magistraturii, modificările propuse de parlamentari. 

Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

De asemenea, şi procurorii au trimis avize negative modificărilor către structurile centrale. Totuşi, magistraţii botoșăneni au evitat măsuri mai dure, cum ar fi protestele, în ciuda faptului că mai mulţi colegi din ţară au organizat astfel de manifestări.

“Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de față, judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Așadar, luni vom anunța și noi: Suntem cu ochii pe voi!”, a fost mesajul lui Cristi Dănileț, judecător la Tribunalul Cluj şi fost membru CSM. 

Proteste au fost anunţate de magistraţii din Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei – statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM. Votul final, în Senat, pe cele trei proiecte mari ar urma să fie dat săptămâna aceasta.

Proteste au fost organizate şi de societatea civilă, însă la Botoşani au fost anemice. Cele mai mari au fost la Bucureşti, Cluj şi Sibiu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
201

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
260

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
474

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...