Ministrul Justiţiei anunţă că a primit avizul negativ de la CSM privind desemnarea Adinei Florea la conducerea DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Ministerul Justiţiei a primit avizul de la CSM privind desemnarea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA şi că acesta va fi analizat luni, apoi va fi luată o decizie.

Ministrul Justiţiei anunţă că a primit avizul negativ de la CSM privind desemnarea Adinei Florea la conducerea DNA

 Adina Flores  News.ro

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Avizul sectiei pentru procurori a CSM referitor la desemnarea dnei Adina Florea în funcţia de procuror-şef DNA a fost primit la MJ. Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

În şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Adina Florea a criticat activitatea DNA, vorbind despre numărul mare de dosare nesoluţionate şi despre faptul că direcţia s-a axat mai mult pe soluţionarea celor care au ca obiect abuzul în serviciu, în loc să se ocupe de cele deschise pe infracţiuni de corupţie la nivel înalt.

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, i-a atras atenţia Adinei Florea că a încercat, prin proiectul său de management, mai mult să contraargumenteze măsurile luate de Laura Codruţa Kovesi atunci când era procuror-şef al DNA şi că i se pare nedrept că nu a prezentat nimic pozitiv despre direcţie. Secţia pentru procurori a CSM reţine că Adina Florea nu a demonstrat o conştientizare adecvată a diferenţei şi interdependenţei dintre principiul independenţei procurorului şi cel al subordonării ierarhice, aspecte deosebit de important, mai ales în contextul exercitării unei funcţii de conducere în Ministerul Public.

În privinţa capacităţii manageriale a acesteia, Secţia a remarcat, în timpul interviului, o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea. Având în vedere că, deşi a fost procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, din ianuarie 2012 până în ianuarie 2018, având între atribuţii şi pe cea de şef al structurii de securitate, Adina Florea a spus că nu cunoştea protocolul încheiat de Parchetul ICCJ cu SRI în anul 2016 poate denota o atitudine neglijentă în exercitarea funcţiei, se mai arată în document.

Sursa: News.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Italia. Un român a atacat cu cuțitul medicii veniți s-o ajute pe soția sa

Vineri, 22 Martie 2019
639

Potrivit portalului latinaoggi.eu, citat de stiridiaspora.ro, episodul s-a petrecut joi seară, în localitatea italiană Latina Scalo (provincia Latina), nu departe de fosta fabrică de zahăr.&...

Finanțele preiau de la ANAF activitatea de soluționare a contestațiilor

Vineri, 22 Martie 2019
371

Ministerul Finanțelor va prelua, începând cu 1 iunie 2019, de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) ...

Chestionare auto si examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

Joi, 21 Martie 2019
627

Ai hotărât să te înscrii la școala de șoferi pentru a obține, în sfârșit, permis de conducere? Procesul este destul de lung și întortocheat, dar ai ajuns în ...