Incident cu un medic botoșănean la Curtea de Apel Iași!

Este unul dintre putinele incidente de acest gen care s-au petrecut intr-o sala de judecata de la Curtea de Apel Iasi. 

Incident cu un medic botoșănean la Curtea de Apel Iași!

Un medic acuzat ca ar fi cerut spaga de la cateva sute de persoane a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru ca si-a dorit sa fie judecat de un alt complet de judecata. Mai exact, medicul a formulat o cerere de recuzare impotriva a doi judecatori din cadrul Curtii de Apel Iasi. In urma cu doua zile, cererea de recuzare a fost respinsa, nefiind dovedita impartialitatea acestora in judecarea cauzei. Dupa ce a primit vestea ca cererea de recuzare i-a fost respinsa, doctorita Liliana Teodoriu a mai formulat o cerere de recuzare impotriva unuia dintre judecatorii pe care ii recuzase si anterior. In acest context, instanta a dispus amendarea inculpatei la plata unei amenzi in valoare de 1.000 de lei pentru ca si-a exercitat cu rea-credinta dreptul de a formula cererea de recuzare.

"În temeiul dispozitiilor art. 283 alin. 4 lit. din Cod procedura penala aplica contestatoarei - inculpate Teodoriu Liliana amenda judiciara în cuantum de 1.000 de lei pentru abuz de drept constând în exercitarea cu rea-credinta a dreptului de a formula cerere de recuzare", se arata in decizia instantei, potrivit Buna Ziua Iasi.

Liliana Teodoriu a fost medic in cadrul Comisiei de Evaluare si Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca de pe langa Casa Judeteana de Pensii Botosani si a fost trimisa in judecata in doua dosare de coruptie.

In primul dosar a fost condamnata definitiv la executarea unei pedepse de trei ani de inchisoare. Cel de-al doilea dosar a ajuns pe masa judecatorilor ieseni fiind stramutat de la Curtea de Apel Suceava. In prezent, dosarul se afla in procedura de camera preliminara fiind tergiversat de tot felul de cereri pe care le face Liliana Teodoriu.

Ancheta initiala a pornit in anul 2011. Oamenii legii au audiat aproximativ 130 de persoane care au sustinut ca medicul Teodoriu le-a cerut spaga pentru a primi pensia de handicap. Pentru avizul pe care trebuia sa-l dea pe documentele aferente stabilirii gradului de handicap sau a pensiei pe caz de boala, doctorita le cerea pacientilor diferite sume de bani.

In dosarul care se judeca acum Ia Iasi, procurorii sustin ca au identificat peste 130 de fapte de luare de mita si alte 20 de presupuse fapte de abuz in serviciu. Persoanele care i-au dat mita doctoritei au fost chemate acum in calitate de parti civile de catre magistratii de la Curtea de Apel Iasi. Este vorba de peste 50 de oameni.

In unele situatii au aparut in proces mostenitorii celor care i-au dat mita doctoritei, avand in vedere decesul celor implicati in mod direct in poveste. Potrivit unui comunicat de presa remis de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, Liliana Teodoriu ar fi inceput sa primeasca spagi inca din anul 1997, iar suma totala descoperita de procurori a fost de 28.580 de lei si 200 de euro. Din acesti bani a restituit pacientilor suma de 1.650 de lei.

De asemenea, in cazul a 19 pacienti procurorii nu au reusit sa afle cu exactitate suma primita de medicul din cadrul Cabinetului de Expertiza si Recuperare a Capacitatii de Munca. Procurorii mai sustin ca doctorita isi adapta solicitarile de spaga in functie de problemele fiecarui pacient in parte, neexistand anumite tarife standard.

De exemplu, unii ofereau cateva sute de lei pentru eliberarea deciziei asupra capacitatii de munca, iar altii pentru mentinerea unei anumite decizii anterioare de incadrare in grad de handicap.

Pe de alta parte, in cazul a 18 pacienti, doctorita s-ar fi comportat de-a dreptul mizerabil: a solutionat abuziv dosarele de pensionare si le-a taiat in mod nejustificat dreptul la indemnizatie stabilit anterior.

Practic, mai scrie sursa citata, chiar daca pacientii aveau afectiuni identice cu cele pentru care au primit un anumit grad de handicap, doctorita ii purta pe drumuri degeaba, ii punea sa faca tot felul de analize suplimentare care nu erau necesare in realitate si in cele din urma le aviza negativ dosarul.

Fata de toate aceste acuzatii, Liliana Teodoriu a sustinut tot timpul ca este nevinovata si ca s-au comis abuzuri impotriva ei de catre anchetatori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...