Elena Udrea și Alina Bica au contestat decizia de arestare preventivă

Elena Udrea și Alina Bica au contestat decizia de arestare preventivă

Elena Udrea si Alina Bica au contestat decizia de arestare preventiva pentru doua luni luata de un judecator din Costa Rica. Recursul urmeaza sa fie solutionat in zilele urmatoare. Anuntul a fost facut de Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, la Curtea de Apel Bucuresti.

Aparatorul a explicat ca procedura de extradare este una complexa, iar avocatul Elenei Udrea poate face aparari.

"Vor fi invocate celelalte aspecte, referitor la statutul de refugiat, la starea de proaspat mamica si de faptul ca trebuie sa creasca un copil cu cetatenie costaricana, aparari privind procedurile judiciare care s-au desfasurat in Romania si in baza carora a fost condamnata, proceduri prin care i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, la aparare", a spus avocatul.

"Are un carnet de refugiat"

Veronel Radulescu a explicat ca Elena Udrea are un carnet provizoriu de refugiat, dar si o adresa oficiala emisa de Autoritatea de Emigrari din cadrul Ministerului de Interne din Costa Rica, prin care i se raspunde Elenei Udrea ca de la momentul formularii cererii de obtinere a statutului de refugiat, beneficiaza de dreptul de a nu fi extradata in tara de origine.

Despre declaratiile sefului Interpol Costa Rica, potrivit caruia copilul nu este un impediment pentru extradare, avocatul a spus ca nu acesta ia deciziile in justitia din Costa Rica.

Radulescu crede ca este posibil ca in calea de atac sa se revoce sau sa fie inlocuita masura arestarii cu alta masura mai blanda, arest la domiciliu sau sub supraveghere, care sa functioneze ca la masura controlului judiciar din Romania.

Avocatul a punctat din nou ca sunt si alte motive de contestare a extradarii, de exemplu, in cazul Alinei Bica, aceasta a fost condamnata pentru favorizarea faptuitorului, infractiune care nu ar fi in codul penal din Costa Rica.

"Exista procedura ca periodic sa primeasca vizite. Am inteles ca e o anexa unde sunt femei cu copii sau insarcinate. Dar dincolo de tot ce ar fi putut face Udrea, de toate acuzatiile care i se aduc, e inuman sa-i faci unei femeie asa ceva, sa o iei de langa copil", crede Veronel Radulescu.

El a spus ca nu areusit sa ia legatura cu Elena Udrea: "Am vorbit cu Alexandrov (iubitul Elenei udrea-n.red) . E foarte ocupat in aceasta perioada. Probabil ca trebuie sa aiba grija si de copil, sa faca demersurile legale catre autoritati, sa tina legatura cu aparatorii. Sunt o serie de aspecte. Mai e un impediment in comunicare. Cand aici e ziua, in Costa Rica e noapte".

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
2

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
52

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...