Tânăr de 19 ani, din Botoșani, reținut de polițiștii suceveni!

În decursul a mai puțin de patru ore, botoșăneanul a fost depistat de două ori conducând mașina, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul de 19 ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Tânăr de 19 ani, din Botoșani, reținut de polițiștii suceveni!
În cursul dimineții de duminică, la ora 6.05, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, județul Suceava, a oprit pentru control, pe DN 17A din comuna Marginea, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din județul Botoșani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior, în jurul orei 9.45, polițiștii l-au depistat din nou pe tânărul de 19 ani conducând autoturismul pe DN 17A din comuna Marginea, ocazie cu care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 
 
Cu ocazia audierilor, conducătorul auto a declarat faptul că, după ce a fost depistat prima dată de polițiști conducând cu o alcoolemie peste limita legală, deși știa și luase la cunoștință despre faptul că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, s-a deplasat cu autoturismul către domiciliul său din județul Botoșani.

Tânărul de 19 ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Potrivit IPJ SUceava, în cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. Totodată, întrucât nu poseda asigurare de răspundere civilă auto (RCA), conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.132/2017, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
7

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
93

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
180

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...