Tânăr de 17 ani din Botoșani arestat azi-noapte, după un flagrant delict ca în filme

Tânăr de 17 ani din Botoșani arestat azi-noapte, după un flagrant delict ca în filme

Un tânăr de 17 ani din municipiul Botoșani a fost arestat, în noaptea de duminică spre luni, respectiv 19 spre 20 aprilie a.c., după ce a fost surprins în flagrant declict de către polițiști.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele acestuia, întrucât, în urma probatoriului administrat s-a stabilit că, în jurul orelor 23:30 a fost surprins în timp ce încerca să pătrundă intr-o societate comercială de pe strada Grivița.

Acesta a forțat de ușa de acces în incinta societății, reușind să o deschidă, moment in care s-a activat sistemul de alarmare.

Polițiștii judiciariști care s-au deplasat la fața locului, în baza unor informații, l-au surprins pe tânăr chiar in momentul în care încerca să pătrundă în incinta societății.

La vederea organelor de poliție, autorul a încercat să părăsească locul faptei, fiind urmărit de către acestea și identificat în scurt timp, după ce polițiștii au amenințat cu utilizarea armamentului din dotare.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt calificat. De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Booșani.

(foto generic)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
305

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
520

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
153

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...