Șeful DIICOT, despre perchezițiile de miercuri, care au loc și la Botoșani: "Am arătat că putem da o lovitură de forță acestor grupări de crimă organizată"

Șeful DIICOT, despre perchezițiile de miercuri, care au loc și la Botoșani: "Am arătat că putem da o lovitură de forță acestor grupări de crimă organizată"

 Daniel Horodniceanu  Foto: Libertatea

Lucrătorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au făcut miercuri dimineaţă 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, printre care și Botoșani, în cadrul a cincisprezece dosare penale de criminalitate organizată.

Daniel Horodniceanu, care își încheie mandatul în fruntea DIICOT, a precizat că este vorba despre o acțiune de amploare care este pregătită de mai bine de un an și că procurorii DIICOT arată astfel că pot da ”o lovitură de forță” grupărilor de crimă organizată. ”Am arătat că putem da o lovitură de forță acestor grupări de crimă organizată”, a spus el.

Seful DIICOT a sustinut, la Realitatea TV, ca sunt foarte greu de destructurat cu adevarat gruparile infractionale, pentru ca, in ciuda faptului ca liderii lor sunt arestati, acestia le conduc chiar si din inchisoare. "Mare parte dintre ei reusesc sa isi conduca in continuare afacerile. Atat timp cat poate fi condusa din penitenciarele tarii, gruparea nu este destructurata. Ce ne reprosam este ca nu avem un corp de investigatori financiari prin care sa le luam toti banii", a spus el.

Acesta a precizat ca operatiunea este gandita de un an si e pregatita din decembrie.

Seful DIICOT a fost intrebat daca exista vreo legatura intre momentul organizarii operatiunii si alegerea noii conducerii a structurii. Horodniceanu a precizat ca au amanat operatiunea dupa momentul numirii noii conduceri, tocmai pentru a nu se interpreta.

Potrivit Poliţiei Române, sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi în 28 de judeţe - Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, urmând să fie audiate peste 290 de persoane.

Citeste si Operațiunea "Ziua Z" - 238 de percheziții în Botoșani și 27 de județe din țară!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...