Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

Tineri și... vitezomani! Trei șoferi au rămas fără carnetul de conducere, zilele trecute, fiind depistați circulând cu viteză excesivă.

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

A doua zi, cu o viteză de 114 km/h, a fost depistat conducând un autoturism un alt tânăr de 26 de ani, din judeţul Cluj, viteză înregistrată de aparatul radar pe drumul naţional DN 29 C, pe raza localităţii Vîrfu Câmpului, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Duminică, un conducător auto de 26 de ani a fost depistat pe drumul naţional DN 29 B, în afara localităţii Văculeşti, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 141 km/h pe un sector de drum limitat la 90 km/h.

Cei trei conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare şi, ca măsură complementară, le-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.


Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!  

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În perioada 22-24 septembrie 2017, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au utilizat 10 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 208 contravenţii, din care 166 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În funcţie de încadrarea contravenţională a abaterii săvârşite, au fost aplicate 58 sancţiuni pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise, 62 de sancţiuni pentru depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, 33 de sancţiuni pentru depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise, 7 pentru depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise şi 6 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere, dintre care 6 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 2 pentru alte abateri.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

 

.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
82

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
70

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
158

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...