Pericol în Zona Industrială! A fost instituit COD ALBASTRU de intervenţie al IJSU! FOTO- VIDEO
UPDATE!

Situaţia din Zona Industrială a municipiului Botoșani devine periculoasă, pompierii încercând să răcească cu jeturi de apă containerele cu ulei încins. La faţa locului au ajuns oficiali ai judeţului şi municipiului, fiind vorba de prefectul Dan Şlincu şi primarul Cătălin Flutur.

Pericol în Zona Industrială! A fost instituit COD ALBASTRU de intervenţie al IJSU! FOTO- VIDEO

Jandarmii au fost chemaţi în zonă pentriu a ţine populaţia departe de zona periculoasă. Traficul pe Calea Naţională se derulează în mod normal deocamdată, fiind oprit însă doar pe strada Mobilei, acolo unde sunt amplasate punctele de transformare în pericol.

La unul dintre dintre transformatoarele electrice se află un container de depozitare ce conţine 11 tone de ulei încins iar pompierii încearcă să-l răcească pentru a preveni o nenorocire. În sprijinul pompierilor botoşăneni au fost solicitaţi şi colegii de la ISU Suceava care vor acorda asistenţă în caz de explozie. De asemenea, un echipaj SMURD a fost relocat pe strada Mobilei. În zonă sunt prezenţi specialişti de la Delgaz Grid şi comisari de la Garda de Mediu.

Este o premieră în municipiul Botoşani ca punctele de transformare să ajungă într-o astfel de situaţie.

Acesta este şi motivul pentru ca conducerea ISU a instituit Cod albastru de intervenţie. Codul albastru este cel de-al doilea dintre cele patru nivele de alertă şi presupune că un sfert din efectivele forţelor de asigurare sunt prezente la serviciu. La locul intervenţiei au fost chemaţi şi pompieri care nu se aflau în timpul serviciului.

Potrivit reprezentanţilor Delgaz Grid, sunt afectaţi o parte dintre consumatorii din Zona Industrială. "Se constituie o comisie internă pentru a analiza ce s-a întâmplat", spun aceştia.

Reprezentanţii IJSU spun că apelul referitor la situaţia din Zona Industrială a venit imediat după prânz şi privea trei incendii izbucnite la trei transformatoare electrice de pe străzile Veteranilor, Cornişa şi Mobilei.

În prezent se intervine doar pe strada Mobilei, celelalte două incendii fiind lichidate.

"Salvatorii depun eforturi susţinute pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi utilizează tehnici specifice de intervenţie care să reducă riscurile ce pot fi generate de cuva în care se află uleiul încins", explică Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

UPDATE ora 15.20
Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșni întervin în continuare pe strada Mobilei. Temperatura din transformatorul care a luat foc s-a mai diminuat, dar pompierii sunt pe poziții. Lângă transformator, cu ajutorul unui buldoexcvator a fost săpată o groapă în care să se scurgă spuma și uleiul.















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
247

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...