La un pas de a fi dați afară din locuințe din cauza datoriilor!

La un pas de a fi dați afară din locuințe din cauza datoriilor!

Au primit locuințe sociale de la stat, pentru care chiriile sunt modice, dar nu au fost în stare să le plătească și au acumulat și datorii la furnizorii de utilități, motiv pentru care vor fi evacuați!

Este cazul a două familii care stau în locuințe sociale în Parcul Tineretului și pe strada Adrian Adamiu, din municipiul Botoșani.  

Într-unul dintre cazuri contractul încheiat cu Locativa a expirat, iar chiriașii nu au dat niciun semn, având și datorii, în cel de-al doilea caz datoriile la plata chiriei și la utilități depășesc 7.000 de lei. 

"Vom face două evacuări în zilele următoare. În cazul uneia dintre locuințe nu au contract reactualizat și nici măcar nu au venit să facă o eșalonare a datoriilor", a precizat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Locativa, cea care administrează locuințele sociale, face evacuările doar în baza unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Sute de astfel de acțiuni sunt deschise periodic în instanță.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
140

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
869

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
213

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...