La un pas de a fi dați afară din locuințe din cauza datoriilor!

La un pas de a fi dați afară din locuințe din cauza datoriilor!

Au primit locuințe sociale de la stat, pentru care chiriile sunt modice, dar nu au fost în stare să le plătească și au acumulat și datorii la furnizorii de utilități, motiv pentru care vor fi evacuați!

Este cazul a două familii care stau în locuințe sociale în Parcul Tineretului și pe strada Adrian Adamiu, din municipiul Botoșani.  

Într-unul dintre cazuri contractul încheiat cu Locativa a expirat, iar chiriașii nu au dat niciun semn, având și datorii, în cel de-al doilea caz datoriile la plata chiriei și la utilități depășesc 7.000 de lei. 

"Vom face două evacuări în zilele următoare. În cazul uneia dintre locuințe nu au contract reactualizat și nici măcar nu au venit să facă o eșalonare a datoriilor", a precizat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Locativa, cea care administrează locuințele sociale, face evacuările doar în baza unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Sute de astfel de acțiuni sunt deschise periodic în instanță.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
318

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
677

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2001

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...