La un pas de a fi dați afară din locuințe din cauza datoriilor!

La un pas de a fi dați afară din locuințe din cauza datoriilor!

Au primit locuințe sociale de la stat, pentru care chiriile sunt modice, dar nu au fost în stare să le plătească și au acumulat și datorii la furnizorii de utilități, motiv pentru care vor fi evacuați!

Este cazul a două familii care stau în locuințe sociale în Parcul Tineretului și pe strada Adrian Adamiu, din municipiul Botoșani.  

Într-unul dintre cazuri contractul încheiat cu Locativa a expirat, iar chiriașii nu au dat niciun semn, având și datorii, în cel de-al doilea caz datoriile la plata chiriei și la utilități depășesc 7.000 de lei. 

"Vom face două evacuări în zilele următoare. În cazul uneia dintre locuințe nu au contract reactualizat și nici măcar nu au venit să facă o eșalonare a datoriilor", a precizat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Locativa, cea care administrează locuințele sociale, face evacuările doar în baza unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Sute de astfel de acțiuni sunt deschise periodic în instanță.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

astăzi, 20:28
674

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

astăzi, 19:04
826

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

astăzi, 17:53
1393

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...