Incendiul de la Ripiceni, stins după 36 de ore! FOTO

71 de pompieri botoșăneni au acționat, aproape 36 de ore, pentru stingerea și înlăturarea efectelor incendiului declanșat vineri dimineață, la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni. 

Incendiul de la Ripiceni, stins după 36 de ore! FOTO

Alarma s-a dat vineri dimineață, la ora 10.30. Inițial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din Ștefănești și volunatarii din comună. Ulterior, s-a luat măsura suplimentării forțelor de intervenție cu personal și tehnică de la alte gărzi aparținând Detașamentului de Pompieri Botoșani.

La sosirea pompierilor la fața locului, ardeau furajele depozitate într-un saivan de circa1.800 metri pătraţi. Din saivanul cuprins de flăcări au fost evacuate aproximativ 2.400 de kilograme de îngrăşământ chimic.

"Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje, circa 250 tone, care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă", a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoşani. 

Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate cu apă de mai multe ori. Misiunea pompierilor botoşăneni a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

"Salvatorii au fost înlocuiți cu alți colegi, după câteva ore de intervenție. Flăcările au distrus aproape 250 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 225.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 4.500.000 lei", precizează purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Botoşani. 

Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a autoaprinderii furajelor.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
217

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
360

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
119

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...