Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Un focar de hepatită A s-a înregistrat într-o familie cu trei copii minori, ce sunt elevi la o şcoală gimnazială. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că toţi elevii din acea unitate şcolară au fost vaccinaţi. 

Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Cei trei minori şi doi adulţi infectaţi sunt din localitatea Berza, comuna Santa Mare, iar reprezentanţii DSP au luat măsuri de dezinfectare a casei, a şcolii. Au fost vaccinaţi 22 de elevi şi urmează ca în perioada următoare să mai fie administrate vaccinuri la alte 38 de persoane. 

De asemenea, DSP a mai raportat şi un focar de rujeolă în Dorohoi şi Broscăuţi fiind 14 persoane confirmate clinic cu boala şi alte 10 confirmate cu buletine de analiză în laboratorul CSRP Iaşi. Suspecţii au fost izolaţi şi persoanele cu care au intrat în contact au fost imunizate. 

"DSP Botoşani îşi continuă campania în judeţ de vaccinare şi de informare a populaţiei cu privire la necesitatea vaccinării. În stocurile DSP şi a cabinetelor medicilor de familie din judeţ, la 31.01, se aflau 2309 doze de vaccin ROR (vaccin împotriva rujeolei, rubeolei, oreion). Pentru acoperirea nevoilor de vaccin la nivelul judeţului, DSP a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru aprovizionarea cu dozele necesare derulării programului de vaccinare împotriva rujeolei, aprovizionare ce se va concretiza în perioada următoare", se arată într-un comunicat al DSP.

În privinţa infecţiilor respiratorii şi a cazurilor de gripă, statisticile DSP arată că în săptămâna 26 februarie martie s-au înregistrat 11 cazuri de gripă, 1769 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 653 de cazuri de pneumonii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiile Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, Rogojești, ediția 2018! FOTO

astăzi, 14:00
102

Sâmbăta, 17 martie 2018, ora 10, a debutat cea de a V-a ediţie a Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, unde s-au rostit mici alocuţiuni care au aparţinut părintelui paroh al ...

Consultanţă de Specialitate oferită gratuit firmelor de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani

astăzi, 12:33
93

Începând cu data de 23.03.2018, în prima și a treia zi de vineri din fiecare lună, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani din str. Dragoș Vodă nr. 13,...

Se caută director în administrația publică botoșăneană: Salariul trece de 11.200 lei! VEZI oferta locurilor de muncă

astăzi, 10:49
815

451 de locuri de muncă vacante în județul Botoșani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani făcând publice ofertele angajatorilor.Primăria Botoșani ...