Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Un focar de hepatită A s-a înregistrat într-o familie cu trei copii minori, ce sunt elevi la o şcoală gimnazială. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că toţi elevii din acea unitate şcolară au fost vaccinaţi. 

Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Cei trei minori şi doi adulţi infectaţi sunt din localitatea Berza, comuna Santa Mare, iar reprezentanţii DSP au luat măsuri de dezinfectare a casei, a şcolii. Au fost vaccinaţi 22 de elevi şi urmează ca în perioada următoare să mai fie administrate vaccinuri la alte 38 de persoane. 

De asemenea, DSP a mai raportat şi un focar de rujeolă în Dorohoi şi Broscăuţi fiind 14 persoane confirmate clinic cu boala şi alte 10 confirmate cu buletine de analiză în laboratorul CSRP Iaşi. Suspecţii au fost izolaţi şi persoanele cu care au intrat în contact au fost imunizate. 

"DSP Botoşani îşi continuă campania în judeţ de vaccinare şi de informare a populaţiei cu privire la necesitatea vaccinării. În stocurile DSP şi a cabinetelor medicilor de familie din judeţ, la 31.01, se aflau 2309 doze de vaccin ROR (vaccin împotriva rujeolei, rubeolei, oreion). Pentru acoperirea nevoilor de vaccin la nivelul judeţului, DSP a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru aprovizionarea cu dozele necesare derulării programului de vaccinare împotriva rujeolei, aprovizionare ce se va concretiza în perioada următoare", se arată într-un comunicat al DSP.

În privinţa infecţiilor respiratorii şi a cazurilor de gripă, statisticile DSP arată că în săptămâna 26 februarie martie s-au înregistrat 11 cazuri de gripă, 1769 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 653 de cazuri de pneumonii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...