Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Un focar de hepatită A s-a înregistrat într-o familie cu trei copii minori, ce sunt elevi la o şcoală gimnazială. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că toţi elevii din acea unitate şcolară au fost vaccinaţi. 

Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Cei trei minori şi doi adulţi infectaţi sunt din localitatea Berza, comuna Santa Mare, iar reprezentanţii DSP au luat măsuri de dezinfectare a casei, a şcolii. Au fost vaccinaţi 22 de elevi şi urmează ca în perioada următoare să mai fie administrate vaccinuri la alte 38 de persoane. 

De asemenea, DSP a mai raportat şi un focar de rujeolă în Dorohoi şi Broscăuţi fiind 14 persoane confirmate clinic cu boala şi alte 10 confirmate cu buletine de analiză în laboratorul CSRP Iaşi. Suspecţii au fost izolaţi şi persoanele cu care au intrat în contact au fost imunizate. 

"DSP Botoşani îşi continuă campania în judeţ de vaccinare şi de informare a populaţiei cu privire la necesitatea vaccinării. În stocurile DSP şi a cabinetelor medicilor de familie din judeţ, la 31.01, se aflau 2309 doze de vaccin ROR (vaccin împotriva rujeolei, rubeolei, oreion). Pentru acoperirea nevoilor de vaccin la nivelul judeţului, DSP a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru aprovizionarea cu dozele necesare derulării programului de vaccinare împotriva rujeolei, aprovizionare ce se va concretiza în perioada următoare", se arată într-un comunicat al DSP.

În privinţa infecţiilor respiratorii şi a cazurilor de gripă, statisticile DSP arată că în săptămâna 26 februarie martie s-au înregistrat 11 cazuri de gripă, 1769 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 653 de cazuri de pneumonii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
403

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
386

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
1608

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...