Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Un focar de hepatită A s-a înregistrat într-o familie cu trei copii minori, ce sunt elevi la o şcoală gimnazială. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că toţi elevii din acea unitate şcolară au fost vaccinaţi. 

Focar de hepatită A la o şcoală din judeţul Botoşani. Trei elevi afectaţi, iar ceilalţi au fost vaccinaţi!

Cei trei minori şi doi adulţi infectaţi sunt din localitatea Berza, comuna Santa Mare, iar reprezentanţii DSP au luat măsuri de dezinfectare a casei, a şcolii. Au fost vaccinaţi 22 de elevi şi urmează ca în perioada următoare să mai fie administrate vaccinuri la alte 38 de persoane. 

De asemenea, DSP a mai raportat şi un focar de rujeolă în Dorohoi şi Broscăuţi fiind 14 persoane confirmate clinic cu boala şi alte 10 confirmate cu buletine de analiză în laboratorul CSRP Iaşi. Suspecţii au fost izolaţi şi persoanele cu care au intrat în contact au fost imunizate. 

"DSP Botoşani îşi continuă campania în judeţ de vaccinare şi de informare a populaţiei cu privire la necesitatea vaccinării. În stocurile DSP şi a cabinetelor medicilor de familie din judeţ, la 31.01, se aflau 2309 doze de vaccin ROR (vaccin împotriva rujeolei, rubeolei, oreion). Pentru acoperirea nevoilor de vaccin la nivelul judeţului, DSP a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru aprovizionarea cu dozele necesare derulării programului de vaccinare împotriva rujeolei, aprovizionare ce se va concretiza în perioada următoare", se arată într-un comunicat al DSP.

În privinţa infecţiilor respiratorii şi a cazurilor de gripă, statisticile DSP arată că în săptămâna 26 februarie martie s-au înregistrat 11 cazuri de gripă, 1769 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 653 de cazuri de pneumonii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
264

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
791

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2035

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...