CRUNT. O tânără scriitoare s-a spânzurat la Iași!

O tragedie cumplită s-a petrecut într-un apartament central din Iași, chiar în timp ce sub geamul locuinţei mii de ieşeni erau prinşi în Hora Unirii. 

CRUNT. O tânără scriitoare s-a spânzurat la Iași!
Scriitoarea Helena Corogodă, premiată la mai multe concursuri de profil deşi avea numai 30 de ani, era cunoscută în mediul literar nu numai pentru calităţile ei artistice, dar şi pentru frumuseţea ei deosebită. Cel care a sunat la 112, în baza unei discuţii anterioare cu victima, dar şi a faptului că nu-i mai răspundea la telefon, a fost chiar iubitul ei, un cunoscut scriitor din Bucureşti, Paul Mihalache. Cei doi au scris împreună un volum de proză, conţinând texte adesea bizare. Un alt aspect interesant: volumul are pe copertă o tânără moartă şi semidezbrăcată, stând pe masă în faţa unui autopsier. Titlul pare de asemenea sugestiv: „Iosif Igor Faustulus, nobilul Ţăran Psihiatru, Măncătorul de suflete”. Motivul sinuciderii este un mister total, scrie Ziarul de Iasi.
 
Presimţiri sumbre s-au adeverit
 
Tânărul ar fi sunat la 112 în jurul orei 12.15 şi a anunţat că iubita lui nu mai răspunde la telefon şi îşi făcea griji privitor la fată în baza unor discuţii avute cu aceasta în seara precedentă. El le-a mai spus autorităţilor că, cu o seară înainte, ar fi vorbit cu ea la telefon şi era bine, însă a doua zi dimineaţă nu a mai răspuns apelurilor telefonice repetate. Un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) s-a deplasat la blocul respectiv şi a găsit uşa încuiată pe interior. Pentru că nu au putut sparge uşa, pompierii au mers în spatele blocului şi au spart o fereastră, pentru a intra în apartament. Presimţile iubitului său s-au adeve­rit: în interior, tânăra se afla spânzurată, în bucătărie, cu o eşarfă. Anchetatorii bănu­iesc că moartea tinerei ar fi survenit în noaptea respectivă, sau în cursul dimineţii de 24 ianuarie. Poliţiştii au precizat că a fost deschis un dosar de moarte suspectă, conform procedurii în astfel de cazuri, însă mai spun că nu au dubii în privinţa sinuciderii ei.
 
„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la decesul unei tinere în vârstă de 30 de ani, iar corpul acesteia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie“, au precizat reprezentanţi din cadrul Poliţiei Iaşi.
 
Helena Corogodă s-a născut în anul 1987, în judeţul Suceava, la Rădăuţi, şi absolvise Facultatea de Filosofie din Iaşi. În prezent, aceasta era studentă la master, la Facultatea de Litere, în anul 2, şi primea şi bursă. În anul 2012, ea a câştigat un premiu literar cu o povestire intitulată „Cer deasupra Ligiei“. De asemenea, ea era invitată deseori la lecturi publice, printre care şi la Clubul de Lectură al Institutului Blecher, sau scria proză scurtă în revista Cultura, aparţinând Fundaţiei Culturale Române, mai relateaza Ziarul de Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...