Contrabandă în toiul nopții! Adolescent reținut de polițiștii de frontieră botoșăneni! FOTO

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut un cetăţean moldovean care a încercat să introducă în România, peste frontiera verde, 7.500 pachete de ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Contrabandă în toiul nopții! Adolescent reținut de polițiștii de frontieră botoșăneni! FOTO

În data de 04 iunie 2017, în jurul orelor 03.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, acţionând în baza unor informaţii, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, judeţul Botoşani, mai multe persoane care au trecut înot râul Prut dinspre Moldova spre România.

La somaţia verbală regulamentară efectuată de către lucrătorii Poliției de Frontieră, persoanele au abandonat coletele pe care le transportau și s-au deplasat spre malul râului Prut. Polițiștii de frontieră au reușit reținerea cetăţeanului moldovean C.M., în vârstă de 18 ani, iar în imediata apropiere au descoperit şapte colete de diferite dimensiuni, învelite în folie de plastic de culoare neagră.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete țigări, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de 85.325 lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate precum şi a întregii activităţi infracţionale. 

La finalizarea cercetărilor la fața locului desfășurate pe teritoriul României, în baza acordurilor incheiate cu Republica Moldova, tânărul a fost predat polițiștilor de frontieră moldoveni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
50

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
449

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
213

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...