Botoșani: Percheziții și verificări la agenți economici din municipiul Botoșani!

Cinci mandate de percheziţie, trei dintre acestea vizând domicilii, iar celelalte două, punctele de lucru ale unui agent economic! Au fost identificate şi indisponibilizate 202 articole de îmbrăcăminte şi 42 perechi încălţăminte care aveau inscripţionate diverse mărci înregistrate.

Botoșani: Percheziții și verificări la agenți economici din municipiul Botoșani!

În vederea probării activităţii infracţionale în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi, la data de 26 octombrie 2018, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare 5 mandate de percheziţie, 3 dintre acestea vizând domicilii, iar celelalte două, punctele de lucru ale unui agent economic.
   
Potrivit IPJ Botoșani, cu ocazia desfăşurării procedeului probatoriu, au fost identificate şi indisponibilizate 202 articole de îmbrăcăminte şi 42 perechi încălţăminte care aveau inscripţionate diverse mărci înregistrate, cu privire la acestea existând indicii că sunt contrafăcute. 

Totodată, în perioada 25-26.10.2018, în cadrul unor activităţi desfăşurate în vederea prevenirii şi combaterii încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat verificări la punctele de lucru ale mai multor agenţi economici din municipiul Botoşani, ocazie cu care, la două dintre acestea au fost identificate ca expuse la comercializare 161 produse (101 articole îmbrăcăminte şi 60 jucării) care aveau inscripţionate diferite mărci înregistrate şi cu privire la care există indicii că sunt contrafăcute, fiind întocmite două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi.

Întreaga cantitate de mărfuri identificată, în valoare de aproximativ 27.000 lei a fost indisponibilizată în vederea confiscării speciale, prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit de către titularii mărcilor respective.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
135

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
275

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...