Bătrânii din Oneaga, rămaşi fără casă din cauza unui scurtcircuit

Patru incendii au izbucnit luni în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Hănești, Tudora, Hudești și Cristești, pompierii botoşăneni intervenind pentru lichidarea incendiilor.

Bătrânii din Oneaga, rămaşi fără casă din cauza unui scurtcircuit

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: aparat de gătit nesupravegheat, sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materiale combustibile, foc deschis în spații deschise și scurtcircuit electric.

Pentru stingerea celor patru incendii şi înlăturarea efectelor, au intervenit, în total, 52 de pompieri militari și voluntari. Pagubele au fost estimate la aproximativ 60.000 de lei, fiind salvate şi protejate în schimb bunuri materiale în valoare de 140.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs luni noapte într-o locuință din satul Oneaga, comuna Cristești. Intervenția a durat mai bine de trei ore. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit electric.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani!

astăzi, 10:10
16

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
14

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
76

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...