Bărbat ars pe jumătate din suprafața corpului, de la un jar!

Un jar căzut din sobă a provocat incendiul de miercuri după-amiază, din gospodăria unui localnic din satul Știubieni, care a suferit arsuri grave.

Bărbat ars pe jumătate din suprafața corpului, de la un jar!

Un bărbat în vârstă de 96 de ani, din comuna Știubieni, a suferit arsuri pe cca. 50% din suprafaţa corpului, după ce bunurile din camera unde locuia au luat foc, cel mai probabil, de la jarul căzut din sobă.

S-a întâmplat miercuri după amiază. Bătrânul a fost scos din camera cuprinsă de flăcări de vecini, care au sunat la pompieri după ajutor.

Inițial, la fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat victima.

Forțele au fost suplimentate cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a mers în întâmpinarea ambulanței, a preluat și transportat victima la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și cu un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă și spumă.

La sosirea gărzii de intervenție, ardeau bunurile din bucătăria casei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la celelalte camere și acoperiș. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Au ars mobilierul și materialele textile din bucătărie, valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 10.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 30.000 de lei.  

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a vrut să arunce cu televizorul în bărbatul ei şi a produs un incediu fatal. Ea a fost găsită carbonizată

astăzi, 09:04
20

Un bărbat de 42 de ani a fost adus de către un echipaj de primi ajutor SMURD la Spitalul Sfântul Spiridon cu plagă în regiunea cervicală şi arsură de gradul 1 la gamba piciorului s...

Botoşănean internat în spital, după ce a căzut din podul casei

astăzi, 08:13
495

Ştefan M., de 49 de ani, din comuna Româneşti a vrut să urce în podul casei, însă la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de pe scară.A sunat la 112 şi a fost prelu...

Duminica iertarii anunta Postul Sfintelor Pasti - VIDEO

astăzi, 08:03
98

Duminica din 18 februarie, ziua care precede intrarea in Postul Sfintelor Pasti, este numita Duminica izgonirii lui Adam din rai, dar si Duminica iertarii. Sfintii Parinti i-au dat acestei duminici si...