Bărbat ars pe jumătate din suprafața corpului, de la un jar!

Un jar căzut din sobă a provocat incendiul de miercuri după-amiază, din gospodăria unui localnic din satul Știubieni, care a suferit arsuri grave.

Bărbat ars pe jumătate din suprafața corpului, de la un jar!

Un bărbat în vârstă de 96 de ani, din comuna Știubieni, a suferit arsuri pe cca. 50% din suprafaţa corpului, după ce bunurile din camera unde locuia au luat foc, cel mai probabil, de la jarul căzut din sobă.

S-a întâmplat miercuri după amiază. Bătrânul a fost scos din camera cuprinsă de flăcări de vecini, care au sunat la pompieri după ajutor.

Inițial, la fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat victima.

Forțele au fost suplimentate cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a mers în întâmpinarea ambulanței, a preluat și transportat victima la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și cu un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă și spumă.

La sosirea gărzii de intervenție, ardeau bunurile din bucătăria casei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la celelalte camere și acoperiș. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Au ars mobilierul și materialele textile din bucătărie, valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 10.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 30.000 de lei.  

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteo: Ultimele zile cu vreme frumoasa. Câte grade vor fi la Botoșani în weekend

astăzi, 08:10
338

Vremea primavaratica se va termina in acest weekend. Daca vineri va mai fi soare, sambata ploile vor cadea pe suprafete extinse, iar duminica se vor transforma pe alocuri in lapovita si ninsoare, potr...

Modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos, o certitudine! S-au prins banii în bugetul de stat pentru realizarea investiţiei! DOCUMENT

Joi, 14 Decembrie 2017
1437

Potrivit Hotărârii aprobată de Guvern, finanţarea reabilitării şi modernizării acestui drum naţional se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin buge...

O botoşăneancă, prietenă din studenţie cu tânăra ucisă la metrou. "Un suflet cald, o domniţă fină"

Joi, 14 Decembrie 2017
3337

Interpreta de muzică populară Georgiana Spînu a fost colegă de facultate și prietenă cu Alina Ciucu, tânăra care a sfârșit tragic la metrou.Alina Ciucu era o tânăr...