Bărbat ars pe jumătate din suprafața corpului, de la un jar!

Un jar căzut din sobă a provocat incendiul de miercuri după-amiază, din gospodăria unui localnic din satul Știubieni, care a suferit arsuri grave.

Bărbat ars pe jumătate din suprafața corpului, de la un jar!

Un bărbat în vârstă de 96 de ani, din comuna Știubieni, a suferit arsuri pe cca. 50% din suprafaţa corpului, după ce bunurile din camera unde locuia au luat foc, cel mai probabil, de la jarul căzut din sobă.

S-a întâmplat miercuri după amiază. Bătrânul a fost scos din camera cuprinsă de flăcări de vecini, care au sunat la pompieri după ajutor.

Inițial, la fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat victima.

Forțele au fost suplimentate cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a mers în întâmpinarea ambulanței, a preluat și transportat victima la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și cu un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă și spumă.

La sosirea gărzii de intervenție, ardeau bunurile din bucătăria casei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la celelalte camere și acoperiș. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Au ars mobilierul și materialele textile din bucătărie, valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 10.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 30.000 de lei.  

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
33

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
355

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
192

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...