Copil de trei ani dat dispărut pe malul râului Siret! FOTO
UPDATE!

Există o "prima dată" pentru orice copil: prima dată când merge, prima dată când iese din casă, prima dată când se pierde de părinţi. O astfel de "prima dată" au experimentat dureros miercuri după-amiază doi părinţi tineri, din Tudora, care şi-au căutat disperaţi băieţelul de trei ani, dispărut de lângă ei.

Copil de trei ani dat dispărut pe malul râului Siret! FOTO

Patru adulţi- doi părinţi şi doi bunici- prăşeau porumbul miercuri după-amiază pe un câmp de pe raza comunei Tudora, în apropierea unei păduri şi a râului Siret. Alături de ei, la marginea tarlalei, doi copilaşi îşi căutau de joacă- o fetiţă de patru ani şi un băieţel de trei ani. Adulţii nici nu şi-au dat seama când micuţul a dispărut, fetiţa fiind cea care a dat alarma. Când şi-au dat seama că şansele de a-l găsi pe copil sunt foarte mici dacă nu cer ajutor, părinţii au sunat la 112, în zonă venind voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tudora, pompieri şi poliţişti, cu toţii îngrijoraţi că micuţul ar putea să se înece în apa Siretului.

S-au dispersat cu toţii şi au pornit în căutarea copilului. Bunica a fost cea care l-a găsit la aproximativ 200 de metri de unde se aflau la prăşit, în pădurice. Însă momentele de groază în care se gândeau la ce era mai rău nu trec aşa uşor, cei doi părinţi şi bunicii copiilor fiind marcaţi de evenimentul care s-ar fi putut transforma într-o tragedie.

"Stăteam cu capul în jos şi prăşeam, nici nu am apucat să vedem când a plecat copilul. Era cu sora lui la marginea rândului şi dintr-odată nu a mai fost. Nu s-a mai întâmplat niciodată să plece de lângă sora lui, acum a fost prima dată. Ne-am speriat, normal", spunea Chiva, mama copiilor.

Primarul comunei Tudora, Mihai Petria, era bucuros că micuţul a fost găsit teafăr. "Mâine e ziua comunei, vă daţi seama ce-ar fi fost dacă se întâmpla ceva rău. Mă bucur că s-a rezolvat, oamenii erau la muncă. Cât i-a luat copilului să se îndepărteze de cei", spunea primarul Petria.














 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
280

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
479

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...