Acțiunea Foc de artificii: Mii de obiecte pirotehnice confiscate de polițiștii botoșăneni!

Acțiunea Foc de artificii: Mii de obiecte pirotehnice confiscate de polițiștii botoșăneni!
În perioada 19 noiembrie 2018 - 3 ianuarie 2019 poliţiştii botoşăneni au desfăşurat, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., acţiuni şi controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. 
 
În urma activităţilor efectuate poliţiştii au întocmit 16 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu obiecte pirotehnice, în care sunt cercetate 16 persoane. De asemenea, au fost confiscate peste 28.000 de obiecte pirotehnice.
 
Pe 21 decembrie 2018, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe strada Poştei un bărbat de 47 de ani, din municipiul Botoşani, care deţinea fără drept asupra sa, în vederea comercializării, peste 8.000 de obiecte pirotehnice. Acestea au fost confiscate de poliţişti, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.
 
După numai o zi, pe 24 decembrie 2018, poliţiştii au depistat pe aceeași stradă din municipiul Botoșani o femeie de 40 de ani, care deţinea fără drept asupra sa, în vederea comercializării, cantitatea de 906 obiecte pirotehnice. Obictele respective au fost confiscate iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
133

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
273

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...